Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

La mirada de vidre

PREMI DE NOVEL·LA CIUTAT D'ALZIRA

Tardor del 1904. La manca de diners per poder costejar-se l’addicció a la morfina obliga el fotògraf Roger Queralt a acceptar la peculiar oferta de Madame Babinski, una popular mèdium que pretén ampliar el negoci amb la realització de fotografies d’esperits al seu gabinet de la plaça del Campanar, al barri de Gràcia de Barcelona.

Tanmateix, ni la ingesta contínua de morfina i altres estupefaents, ni aquesta ocupació insòlita, aconseguiran esborrar de la ment de Queralt les experiències viscudes a l’estudi fotogràfic del sanatori de Sant Gervasi. Allà va treballar l’any 1898 a les ordres del doctor Robert Isaac, un prestigiós especialista en malalties del sistema nerviós posseïdor, a més, d’una singular ambició artística. Tampoc no pot oblidar la Valquíria, una jove interna del centre convertida en la joguina predilecta del metge.

En aquesta obra, guardonada amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, Anna Moner aborda la part més fosca de la naturalesa humana.

 

Autor/a: Anna Moner
Núm. col·lecció: 295
Pàgines: 256
ISBN: 9788490269961
Format: 15 x 23,2 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Anna Moner i Sebastià Carratalà, «La Baigneuse, de J. A. Dominique Ingres (1807)», 2012. Oli sobre alumini, fregat manual i talls. 100 × 80 cm. Col·lecció particular. Fotografia de Francesc Vera

Alertes

Vull rebre informació sobre:

Anna Moner

Anna Moner (Vila-real, 1967) és artista i llicenciada en Història de l’Art. Des de 1987, forma equip artístic amb Sebastià Carratalà. La seua obra s’ha exposat, entre d’altres ciutats, a València, Castelló, Sevilla, Nantes, Ceret, Bordeus i París. D’altra banda, han publicat articles en revistes especialitzades com ara Cimal Arte Internacional, Ars Mediterranea, Serra d’Or, Mètode, etc.
L’any 2006, va obtenir amb La Venus i el lliri el Premi de Relats de Dones de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, certamen que ha tornat a guanyar en 2010 amb Les finestres de l’ànima. És coautora de l’obra teatral La morta enamorada, estrenada en 2010 al Gran Teatre d’Alzira per la companyia del mag Yunke.
Amb Les mans de la deixebla, la seua primera novel·la, ha guanyat el Premi Enric Valor de novel·la de la Diputació d’Alacant 2010.[nbsp]

[nbsp]

[nbsp]