XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre


Obra guanyadora

Superbaguet

Joan Antoni
Martín Piñol

Joan Antoni Martín Piñol

DESCÀRREGA
(JPG, RGB, 300 dpi)

L’autor

J. A. Martín Piñol (Barcelona, 1979) és llicenciat en Comunicació Audiovisual i ha treballat com a guionista en sèries com Gran Nord i El cor de la ciutat a TV3, i programes emblemàtics com Club Super3 i Saber y ganar. A més a més, també ha col·laborat com a columnista a El País i ha sigut director de programes de televisió i professor de guió. És un dels referents de la literatura infantil i juvenil en la nostra llengua, amb vora una trentena de llibres publicats i amb premis tan emblemàtics com el Joaquim Ruyra i el Ramon Muntaner. La seua sèrie d’humor i zombis La cocina de los monstruos s’ha publicat també a la Xina, el Brasil, Mèxic, l’Argentina i Portugal. Amb aquesta obra ha guanyat el XXIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.


L’obra

Superbaguet presenta de manera molt original una història de superherois que, en aquest cas, lluiten per defensar una alimentació saludable. Artur es convertirà en un superheroi inesperat quan una barra de pa màgica l’escull per a convertir-se en Superbaguet, un heroi amb la missió de defendre el món de la brioixeria industrial de la malvada Corporació Greixosa, que intenta convertir els xiquets i les xiquetes en zombis mitjançant els seus productes greixosos i poc saludables.

La història destaca per la seua trama àgil i plena d’humor i fantasia que farà riure de valent els lectors i les lectores amb les situacions en les quals es veuran immersos els protagonistes.


Declaracions de l'autor

«Amb molt d’humor, un ritme trepidant i situacions d’acció espectaculars, Superbaguet parla de la importància de la bona alimentació dels nostres fills i filles, així com de totes les trampes atractives i industrials que sovint ens trobem per tot arreu».

«El meu objectiu és que aquesta novel·la aconsegueixi despertar la passió per la lectura i per menjar sa».

«Em fa molta il·lusió que Superbaguet rebi el suport d’un premi tan important i d’una editorial tan emblemàtica com Bromera i que, així, arribi a tota una comunitat lectora amb ganes de riure».

«És un orgull formar part dels 30 anys dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira i, a més a més, precisament amb el meu llibre número trenta. I en els propers 30 anys espero guanyar les altres categories».


© Edicions Bromera, 2018