III Premi Internacional
Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna


Obra guanyadora

Nina

Seta Gimeno
Seta Gimeno

DESCÀRREGA
(JPG, RGB, 300 dpi)

L’autora

Seta Gimeno (Barcelona, 1967) va estudiar Belles Arts i Disseny Gràfic i, des d’aleshores, no ha deixat d’aprendre, d’experimentar i de gaudir amb la il·lustració digital. Professionalment, ha treballat en diversos àmbits, encara que aquest serà el seu primer llibre. Com a curiositat, la seua gosseta li va servir de font d’inspiració per a escriure i il·lustrar l’obra guanyadora.


L’obra

Nina és un llibre tendre que reflexiona sobre l’estima als animals domèstics, un àlbum il·lustrat entranyable i familiar. Com destaca la mateixa autora, la història és com la seua protagonista: amorosa, un poc esbojarrada i amb una gran personalitat.

Nina és una gosseta entranyable, afectuosa i familiar, encara que un poc desvergonyida. Té un llit de disseny, còmode i a joc amb els mobles de la seua família, però no vol dormir en ell, perquè està segura que no necessita un llit per a gossos.


Declaracions de l'autora

«El procés creatiu d’aquest àlbum va començar a principis de 2018. Poc a poc va anar agafant forma fins a convertir-se en un projecte del qual em sentia vertaderament orgullosa».

«Quan em vaig assabentar de l’existència d’aquest concurs –i esperonada per persones clau en la meua vida que creien en mi més que jo mateixa–, em vaig bolcar per complet en el projecte. Hi vaig posar tot el meu afany, esforç i estima. El dia que va eixir el paquet amb els originals cap a Alzira vaig canviar, va ser un gran pas endavant per a mi. Passara el que passara, sabia que era el primer pas d’un camí que ja no volia deixar de recórrer».

«Hi haurà gent que es preguntarà: “Per què no abans?”. I jo diré: “Per què no ara?”. Ara sempre pot ser un bon moment».

«Quan vaig rebre la notícia quasi vaig explotar d’emoció. El mateix va passar amb la meua família i els meus amics. Hauria sigut una traca memorable! Mai havia sentit res així. Un grandíssim honor: el reconeixement a tot el treball, l’afany i l’estima invertits en un projecte que m’encanta... Encara tinc el somriure als llavis. Un somni acomplert? No, molt més que això»


© Edicions Bromera, 2018