Per què cal llegir? Com hem de transmetre el plaer de la lectura als més joves? Quin paper hi juguen les editorials, els docents, les famílies, l’administració, la societat en general? Són preguntes complexes que requereixen respostes necessàries, algunes de les quals urgents, si tenim en compte l’era digital i l’allau informativa en què estem immersos en tot moment, cada dia. En el context hipertrofiat i fragmentat en què vivim, sobreestimulat pel miratge efímer de les pantalles, la lectura està perdent a poc a poc el seu magnetisme i la seua vàlua com a bé social. I, tanmateix, la paraula escrita -literària o pedagògica, històrica o especialitzada- i el llibre -en paper o en format digital- tenen un poder de seducció, de maduració emocional i personal, de transmissió de coneixement i desenvolupament de la intel·ligència encara irreemplaçables, insubstituïbles.
Data de disponibilitat:
Autoria: Juli Capilla Núm. col·lecció: 33 Pàgines: 312 ISBN: 9788413580104 Format: 15 x 23,2 cm Coberta: Carles Barrios (a partir d'una fotografia de Jesús Prats)
Enviament gratuït a tota la península. Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Juli Capilla (València, 1970) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha treballat com a corrector lingüístic i d’estil, editor, traductor i periodista. Actualment, és professor a l’Institut Tirant lo Blanc de Gandia i editor en Lletra Impresa Edicions. És associat de Saforíssims SL i de l’AELC, conseller del CEIC Alfons el Vell de Gandia i membre del consell de redacció de l’anuari literari Homenatge a la Paraula. A més a més, ha dirigit diverses revistes literàries i ha col·laborat en alguns mitjans de premsa escrita, com El País o Levante-EMV.
La seua obra literària ha estat reconeguda amb guardons com el Premi de Narrativa Benvingut Oliver, el Premi de Poesia Vila de Lloseta, el Premi Enric Valor de Narrativa o el Premi de Poesia Ibn Hafaja, entre molts altres. A Bromera ha publicat també els poemaris L’instant fugaç i Raspall.