Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Amèrica endins. Dietari (2014-2017)

PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA

Amèrica endins
és un assaig que ens transporta a l’Amèrica profunda, als Estats Units de l’era Trump, abans i després que accedira a la presidència. És la narració de la trobada de Lourdes Toledo, com a professora bilingüe, amb la realitat quotidiana, les escoles americanes i els grans espais d’un país de contrastos i ple de sorpreses. Tot plegat, l’obra constitueix un mosaic de revelacions enmig d’un xoc cultural viscut amb serenitat i, sobretot, amb humor. Un llibre sobre una realitat desconeguda o superficialment coneguda, la dels Estats Units viscuts de prop, en una escola de Santa Fe (Nou Mèxic), i a través de viatges per tot aquest immens país.

Així, el dietari és alhora una reflexió sobre les claus històriques que fan entenedor aquell país i sobre la supervivència de l’autora com a mestra, mare i dona, en enfrontar-se al repte de fer camí en la vida en condicions no sempre fàcils.

Autoria: Lourdes Toledo
Núm. col·lecció: 32
Pàgines: 312
ISBN: 9788490264812
Format: 15 x 23,2 cm

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Lourdes Toledo

Lourdes Toledo (1970), va nàixer a València. Va estudiar Periodisme i Magisteri. S’ha dedicat des de sempre a aquest “ofici sanguinari” que és escriure peça rere peça, però també a ensenyar llengües, a voltar pel món, i a fer pensar al voltant de la literatura, en especial des de la crítica literària. Ha treballat en emissores de ràdio, en agències de premsa, i ha format part de la creació i la coordinació de revistes com ara Caràcters, revista de llibres i Compactus. Revista d’Arxius i Biblioteques. Des de fa uns anys imparteix cursos de formació contínua al professorat, cursos i tallers d’escriptura creativa i és professora de llengües a l’Escola d’Adults de Meliana. A més, treballa com a periodista free lance i publica de manera habitual en els digitals La Veu dels Llibres, elDiario.es i La Veu del País Valencià, així com en les revistes Caràcters, L’Avenç, o L’Espill, entre altres. El seu primer llibre fou Amèrica endins (2019). Després vingueren La inquietud. Dietari 2018-2019 (2021), Contra tot pronòstic. Una cultura en construcció (2022) i Lluny d’Amèrica (2023). Ha traduït de l’anglès les memòries de la poeta nativa americana Joy Harjo, Crazy Brave. Una dona valenta (2021). Recentment ha publicat El sol de l'hivern , un recull de relats i memòries, i L’aventura del llibre català. Converses sobre edició entre dos segles.