PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA 2005
El creixement del fenomen migratori sembla inevitable amb l’actual desequilibri de qualitat de vida entre diferents territoris. La creació de guetos i la marginalitat sota la capa d’aparent assimi-lació demostren que no anem bé. Els trastorns o les alteracions de la personalitat que estan descrits de forma precisa per part de la psicologia i la psiquiatria podrien caracteritzar també determinades maneres de fer de grups socials o països, especialment quan topen amb altres cultures.
Partint d’aquesta premissa i de l’anà-lisi del comportament individual de les persones en temes com ara la llengua o la religió, El repte de la integració reflexiona sobre alguns defectes o inèrcies malaltisses que podem tenir en tant que col·lectiu social en la recepció i acollida dels immigrants. Un punt de vista innovador que, des d’una perspectiva autocrítica i oberta pretén fer-nos avançar cap a una autèntica integració.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Antoni Corominas (Castellar del Vallès, 1961) és el cap del Servei de Salut Mental de la Fundació Hospital de Mollet. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en psiquiatria, és professor del Màster de Psicopatologia Clínica de l'Adult (Universitat Autònoma de Barcelona). La seua activitat científica i clínica s'ha centrat en el camp de l'hospitalització parcial. També ha desenvolupat activitats de recerca en el camp de l'angoixa, amb la seua tesi doctoral, i amb la publicació recent del treball «Residual symptoms and comorbidity in panic disorder», fet en col·laboració amb Tina Guerrero i Julio Vallejo («European Psychiatry 2002», núm. 17). Amb El repte de la integració va guanyar el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.