Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El repte de la integració

PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA 2005

 

El creixement del fenomen migratori sembla inevitable amb l’actual desequilibri de qualitat de vida entre diferents territoris. La creació de guetos i la marginalitat sota la capa d’aparent assimi-lació demostren que no anem bé. Els trastorns o les alteracions de la personalitat que estan descrits de forma precisa per part de la psicologia i la psiquiatria podrien caracteritzar també determinades maneres de fer de grups socials o països, especialment quan topen amb altres cultures.

Partint d’aquesta premissa i de l’anà-lisi del comportament individual de les persones en temes com ara la llengua o la religió, El repte de la integració reflexiona sobre alguns defectes o inèrcies malaltisses que podem tenir en tant que col·lectiu social en la recepció i acollida dels immigrants. Un punt de vista innovador que, des d’una perspectiva autocrítica i oberta pretén fer-nos avançar cap a una autèntica integració.

 

Autoria: Antoni Corominas
Núm. col·lecció: 14
Pàgines: 128
ISBN: 9788498240924
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Enric Solbes

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Antoni Corominas

Antoni Corominas (Castellar del Vallès, 1961) és el cap del Servei de Salut Mental de la Fundació Hospital de Mollet. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en psiquiatria, és professor del Màster de Psicopatologia Clínica de l'Adult (Universitat Autònoma de Barcelona). La seua activitat científica i clínica s'ha centrat en el camp de l'hospitalització parcial. També ha desenvolupat activitats de recerca en el camp de l'angoixa, amb la seua tesi doctoral, i amb la publicació recent del treball «Residual symptoms and comorbidity in panic disorder», fet en col·laboració amb Tina Guerrero i Julio Vallejo («European Psychiatry 2002», núm. 17). Amb El repte de la integració va guanyar el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta.