Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El valencià de Bernat i Baldoví: del passat al futur. Ideologia i tast lèxic

PREMI D'ASSAIG MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA 2009

 

L’escriptor Josep Bernat i Baldoví (Sueca, 1809-1864) ens ha fet arribar a través de la seua obra una acurada visió de la llengua en la societat valenciana de l’època, de la qual podem extraure un model lingüístic que ens sorprén per la seua actualitat. Aquest llibre demostra que aquest autor famós pels seus sainets, lluny del provincianisme que a voltes li atribueixen, estava a favor de l’ús social del valencià i va fer passes significatives a favor d’una llengua culta identificadora, assimilable i practicable.

Aquesta obra, distingida amb l’XI Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, inclou una selecció de paraules usades per Bernat i Baldoví que contribueix a fixar un model lingüístic valencià natural, aplicable a la comunicació oral pública. En aquest sentit, resultarà especialment útil per als docents, tècnics lingüístics, escriptors i altres professionals que fan de la llengua la seua eina fonamental.

Autoria: Abelard Saragossà
Núm. col·lecció: 18
Edat: Universitat
Pàgines: 344
ISBN: 9788498246520
Format: 15 x 23,5 cm
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Abelard Saragossà

Abelard Saragossà (Silla, 1954) és professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València i acadèmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ha publicat diversos estudis sobre lingüística, com Gramàtica Valenciana raonada i popular o Passat, present i futur de les Normes ortogràfiques de Castelló. L'any 2009 va rebre el Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta per El valencià de Bernat i Baldoví: del passat al futur. Ideologia i tast lèxic.