Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Una revolució en miniatura. Nanotecnologia i disciplines convergents

PREMI EUROPEU DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ESTUDI GENERAL

 

La història de la tecnologia és el reflex viu de les necessitats i les inquietuds humanes, a l’empara dels límits fixats per les lleis físiques. En les albors d’aquest nou mil·lenni, estem assistint a l’impuls de la més revolucionària de les tecnologies, eixa que basa el seu potencial en la manipulació de la matèria a escala atòmica i molecular. La nanotecnologia ens permet, per primera volta, fabricar materials «a la carta», amb propietats controlades i per a fins específics.

Els reptes científics són tan immensos com les oportunitats tecnològiques. Des de la nanoescala ens arriben solucions a alguns dels problemes més grans de la humanitat, com els relatius a la salut humana i el desenvolupament sostenible del planeta. Les noves tecnologies de la informació i la comunicació també s’han vist beneficiades i són, potser, l’exemple més evident d’aquesta cursa cap a les coses més menudes. En un viatge apassionant pel nanocosmos, Una revolució en miniatura XV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, examina el paper determinant de la nanotecnologia en el progrés cientificotecnològic i la seua convergència amb altres disciplines emergents.

Autoria: Amador Menéndez
Núm. col·lecció: 30
Edat: Batxillerat
Pàgines: 184
ISBN: 9788498246629
Format: 15 x 23,5 cm
Traducció: Josep Franco
Coberta: Pere Fuster

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Amador Menéndez

Amador Menéndez (San Pedro de Nora, 1969) és doctor en Ciències Químiques. Ha compaginat la docència amb la investigació. És el creador del sistema expert MOLFINDER, que permet visualitzar els mons atòmics i moleculars i utilitza tècniques d'intel·ligència artificial. Les seues línies d'investigació se centren en la nanofotònica, amb aplicacions en àmbits com la energies renovables o el sector de la salut. Amb Una revolució en miniatura va guanyar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General.