L’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb Edicions Bromera, ha recuperat el desaparegut Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal, que no es convocava des de l’any 2012, quan Paco Romeu va aconseguir el guardó amb l’obra L’extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué. El certamen, dotat amb un premi de 3.000 €, guardonarà la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil escrita en valencià.
Els originals presentats a concurs han de tindre una extensió mínima de 35 pàgines i màxima de 75, i es podran presentar al Registre General de l’Ajuntament de Carcaixent fins al pròxim 1 d’octubre. A més a més, l’obra premiada serà publicada per Bromera dins de la col·lecció «Micalet Teatre», amb una sèrie de propostes escèniques.
El Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal Ciutat de Carcaixent respon a la voluntat de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Carcaixent de dignificar el gènere teatral en el seu vessant infantil i de fomentar l’afició al teatre dels més menuts. Així, el consistori preveu que la recuperació del guardó despertarà molt d’interés i expectació i tindrà una bona acollida entre els escriptors de literatura infantil i juvenil, sobretot, tenint en compte que es tracta d’un dels premis millor dotats econòmicament de tot l’Estat dins de la modalitat de teatre infantil.
Desirée Palma, regidora de Cultura, ha explicat que la recuperació d’aquest premi era un dels punts que portava l’actual equip de govern en el seu programa electoral «vam veure com la convocatòria del premi va desaparéixer de forma inexplicable, per això teníem clar que volíem recuperar-lo quan tinguérem l’oportunitat». La regidora també ha remarcat que aquest premi, junt al Pascual Peralt també recuperat recentment, és una manera de demostrar l’estima que Carcaixent té pel teatre i tot el que representa «el que a mi, com a regidora de Cultura, em produeix una gran satisfacció», ha afegit.
Per la seua banda, Josep Gregori, editor de Bromera, remarca la importància de mantindre vius certàmens com aquest, ja que suposen una bona opció per a crear i conservar un bon planter d’autors en la nostra llengua, a més d’una ocasió immillorable per a promocionar un gènere tan necessari a les escoles com és el del teatre infantil. Cal recordar que treballar el teatre a l’escola no només es converteix en una activitat lúdica per a l’alumnat, sinó que l’ajuda a aprendre a escoltar, reforça la seua memòria i enriqueix el seu vocabulari.
Podeu consultar les bases completes en aquest enllaç.