Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Anna Ballester guanya el Premi Samaruc de Literatura Juvenil amb "Per sis granets de magrana!"

04 de Juny de 2018

 

Anna Ballester ha rebut enguany el XXVI Premi Samaruc de Literatura Juvenil per Per sis granets de magrana!, una divertida versió teatral d’un dels clàssics de la mitologia grega publicat a la col·lecció «Micalet Teatre» de Bromera. Aquests premis, atorgats per l’Associació de Bibliotecaris Valencians, pretenen ser un impuls per a fomentar la literatura infantil i juvenil en la nostra llengua.

A Per sis granets de magrana!, els déus i les deesses de l’Olimp ens contaran la història de Persèfone, la filla de Demèter i Zeus. Hades es va enamorar d’ella i la va raptar. Per a rescatar-la, van idear un pla que va donar lloc… a les quatre estacions de l’any! Lluny del llenguatge tràgic, una mirada divertida ens presenta déus amb problemes quotidians.

 

Anna Ballester (Borbotó, 1954) és especialista en literatura infantil i juvenil i contacontes. Fruit dels seus treballs d’animació lectora amb el professorat i les biblioteques elabora el seu llibre Poemania, publicat també a Bromera.

 

D’altra banda, el jurat, format per Isabel Martí, Betlem Ortiz i Lucía Shaw com a bibliotecàries, Marina Guillén i Alapont com a escriptora, i Cristina Fernández com a mestra, va decidir atorgar el Premi Samaruc de Literatura Infantil a Versos banyats, de Fina Girbés, publicat a Tàndem Edicions. A més, el Premi Bibliotecari d’Honor va recaure en la revista Camacuc, i el Premi Bibliotecari de l’Any va ser per a Josep Ramon Sanchis, director de la Biblioteca Pública Municipal de Torrent.

 

Més informació:

 

Fitxa de Per sis granets de magrana!

Coberta

Primer capítol