Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Tres llibres de Bromera guanyen els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians de 2023

 

El secret dels contacontes, de Ximo Cerdà; Mariola i la botiga de la font, de Maria Josepa Payà; i Ella i màquina, de Sergi Belbel, han guanyat la trenta-tresena edició dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, juntament amb Raquel Ricart i Vicent Alonso.

Aquests guardons els atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i distingeixen les millors obres de l'any anterior en la modalitat de literatura infantil, juvenil, narrativa, traducció, teatre i assaig, a més a més del premi difusió.

En la categoria de literatura juvenil, el jurat ha premiat l’obra El secret del contacontes, de Ximo Cerdà. Una aventura plena de girs i sorpreses, que ens transporta a una mena de món victorià i retrofuturista. Una novel·la "trepidant", segons ha qualificat el jurat del certamen. El jurat ha estat conformat per M. Carmen Sáez Lorente, Vicent Sanhermelando Bellver i Carme Arronis Llopis.

En la modalitat de teatre, l’obra guanyadora ha sigut Ella i màquina, de Sergi Belbel. Estem davant d'una història sobre la relació entre les persones i les noves tecnologies. El jurat ha valorat “el to experimental de la peça" i “la utilització minimalista, acurada i altament eficaç de la llengua i del llenguatge”. El jurat ha estat conformat per Josep Lluís Roig, Antoni Valesa i Gemma Miralles.

El tercer títol publicat per Bromera guardonat ha sigut Mariola i la botiga de la font, de Maria Josepa Paya, en la modalitat de literatura infantil. Una obra que reflexiona sobre el despoblament del món rural i el tancament de negocis de proximitat. Els membres del jurat per a aquesta edició han sigut Alfred Ramos González, Maria Isabel Marín Royo i Pepa Guardiola Chorro.

En la categoria de narrativa, la guanyadora ha sigut Raquel Ricart, per l'obra El dit de Déu, editat per Proa, i, en la modalitat d'assaig Camins que el temps no esborra, de Vicent Alonso, editat per Afers.

El lliurament

Els XXXIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians es lliuraran en un acte al Centre Cultural La Beneficència de València el 16 de juny. Durant l’acte es farà un homenatge a l’escriptora valenciana Marisol González (Castelló, 1962), autora d’una dotzena de llibres de poesia, un de contes i un altre de frases fetes al nord del País Valencià. L’acte, sota la direcció artística d'Ismael Sempere, estarà presentat per Pilar Almeria i comptarà amb l’actuació musical de Jonatan Penalba.at.

A més a més, per donar més visibilitat a les obres guardonades, s'ha convidat un grup de traductors literaris del català a altres llengües que participaran en un programa d'activitats de literatura i traducció amb motiu dels premis.