Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

T’estime, una expressió que ens pot canviar la vida

05 d'Abril de 2022

Rosa Mengual

Per què ens costa tant dir-li a algú: t’estime? Ens passem la vida buscant la felicitat i, en realitat, és més fàcil del que ens pensem. De vegades, són les casualitats les que fan que la situació canvie i, justament això, és el que va fer que el Sr. Gat se sentira estimat.

El Sr. Gat és un felí solitari i estirat a qui els anys, la monotonia i la falta de motivació l’han convertit en meticulós, maniós i tossut. No suporta les visites, no té amics i no li obri la porta ni al carter, qualitats que provoquen que la seua vida siga solitària i avorrida. De sobte, un dia, el vent va decidir que una carta misteriosa caiguera pel fumeral de sa casa i, quan el gat va llegir el que deia es posà molt content. Algú m’estima! -va dir. Però qui seria? Aleshores, es proposà descobrir qui havia enviat aquella carta que pretenia alegrar-li la vida. Seria la Sra. Oca, l’atrafegada Sra. Gallina o el Gos Pastor que sempre anava a la seua?

És a partir d’aquesta escena, quan Irene Verdú, autora del text i Verònica Aranda, autora de les il·lustracions, mostren les seues habilitats lingüístiques i tècniques. Un treball minuciós i ben editat que amb composicions equilibrades, textos breus i il·lustracions d’estil actual, colors vius i plenes de detalls, transmeten i captiven l’atenció des de la primera pàgina.  

Una carta és un àlbum il·lustrat, de gran format i tapa dura, publicat per Bromera, recomanable per a llegir en família i treballar a l’aula. Una història de superació personal, on hi trobarem valors com l’amistat, la cooperació, el diàleg, l’acceptació i la tolerància. Guanyadora del Premi Algar d’Àlbum Il·lustrat 2021, Una carta és un llibre regal que de ben segur agradarà a tot aquell a qui li agrade estimar, i com no, sentir-se estimat.