Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Àfrica Hurtado, Premi de Teatre Infantil Escalante amb "Abril a casa"

12 de Gener de 2021

Àfrica Hurtado ha estat guardonada amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2020 per la seua obra Abril a casa, una història d’amistat epistolar entre dues xiquetes ambientada i forjada durant el confinament. El premi, dependent de la Diputació de València, està dotat amb 5.000 euros i serà publicat pròximament per Edicions Bromera.

El jurat d’aquesta edició, composat per Adrià Novella, Berta Esparza, Ramon Roselló, Gabriel Ochoa i Sònia Alejo destaca que es tracta d’un text «senzill i emotiu sobre la realitat de la pandèmia per als xiquets i les xiquetes, i també sobre les seues conseqüències. L’amistat, els conflictes familiars o la rutina creativa d’una xiqueta són els temes tractats amb una delicadesa molt expressiva i plena d’emotivitat.»

Abril a casa és fruit de l’obligació de romandre a casa durant els mesos incipients de la pandèmia. L’autora destaca que tenia curiositat per saber com seria la percepció dels xiquets i xiquetes sobre el que estava passant, quina seria la seua rutina sense anar a l’escola o al parc i sense poder veure els amics o jugar amb ells, i haver d’estar tot el dia a casa.

Al text teatral, Abril és una xiqueta de huit anys que es veu obligada a estar tancada a casa durant tot el mes d’abril. Un dia que està avorrida mirant per la finestra de la cuina, se n’adona que una nova família s’ha mudat al pis de davant i que un dels seus membres és una xiqueta de la seua edat. Així, decidirà escriure-li una carta per a fer-se amiga seua.

África Hurtado (Castelló, 1983) va estudiar interpretació i dramatúrgia. És autora de diverses obres teatrals com La memòria de los chimpancés, París, Elegiste tener perro, Mientras ellos todavía respiraban aire puro o A la de tres.