Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XXX Premi de Novel·la Enric Valor

B A S E S
PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ

Primera. - L'Excma. Diputació Provincial d'Alacant convoca el Premi "ENRIC VALOR" de novel·la en valencià 2024, en règim de concurrència competitiva, dotat amb VINT MIL EUROS, únic i indivisible.

Segona. - Podran concórrer a aquest premi tots els escriptors i escriptores que ho desitgen, amb l'excepció d'aquells o aquelles que algun any hagen obtingut aquest premi, amb novel·les originals i inèdites, de tema lliure, no premiades en altres concursos i escrites en valencià.

Les novel·les estaran mecanografiades electrònicament en grandària DIN A4, a doble espai, amb els quatre marges de 2,5 cm i amb tipus de lletra “Arial” i una grandària de font de 12 punts. L'extensió mínima serà de 150 pàgines grandària DIN[1]A4 i màxima de 250. Les pàgines aniran numerades i es presentaran exclusivament en còpia digital i format PDF.

Tercera. - La presentació de les obres es realitzarà per via telemàtica, a través de la seu electrònica de la Diputació en l'adreça web www.diputacionalicante.sedelectronica.es en l'apartat Catàleg de Tràmits – “CULTURA: sol·licitud inclusió en la convocatòria “Premi ENRIC VALOR de novel·la en valencià, 2024”.

A aquest efecte és necessari estar registrat per a l'ús del sistema d'identificació i firma electrònica Cl@ve o posseir un certificat digital de firma electrònica, o DNIe.

S'aconsella l'ús del navegador Google Chrome / Firefox.

Per a una tramitació correcta pot seguir els passos indicats en la “Guia de Presentació de sol·licituds per Seu Electrònica” que es troba en l’adreça dita més amunt, apartat Informació General / Enllaços d'Interés / Ajuda a la Tramitació.

El termini de presentació s'obrirà a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província d'Alacant fins al dia 30 de novembre de 2024, abans de les 23.59 hora espanyola.

Els originals no aniran firmats per l'autor o autora i estaran exempts de qualsevol signe o marca que n’indique la identitat.

En la portada portaran consignades les dades següents: un lema i/o pseudònim, amb la indicació d’optant al PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ, anualitat 2024.

Quarta. -

Documentació a aportar:

• Annex 1.

• Currículum breu de l'autor o autora.

Fotocòpia del DNI/NIE de l'autor o autora.

• Declaració subscrita per l’autor o autora que garantisca que la novel·la és inèdita, que ha sigut redactada abans de la data d'aprovació d'aquesta convocatòria i que no està sotmesa a cap altre concurs pendent de resolució, ni ha sigut premiada.

Cinquena. - En cas necessari, una Comissió Lectora designada per l'Il·lm. Sr. President de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant, a proposta del Sr. Diputat de Cultura, Contractació i Residents Internacionals, que la presidirà, i integrada per persones idònies, procedirà a seleccionar, després de la lectura de les obres presentades i en les reunions necessàries, aquelles que, pels seus mèrits, hagen d'estimar-se susceptibles de ser debatudes pel jurat.

Sisena. - La resolució del Premi, que s'efectuarà l'any 2025 i en el lloc que es dispose, correspondrà a un jurat nomenat per l'Il·lm. Sr. President de l'Excma. Diputació Provincial a proposta del Sr. Diputat de Cultura, Contractació i Residents Internacionals, i estarà integrat per persones de reconegut prestigi en el món de les lletres.

Setena. - La Comissió Lectora, en cas de ser designada, i el jurat, ajustaran la seua actuació a allò que es preveu per als Òrgans Col·legiats en el Capítol II Secció 3a de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

En les votacions, que podran efectuar-se en la forma que s'acorde per unanimitat, i en defecte d'això mitjançant papereta tancada, solament es tindran en compte els vots emesos pels membres assistents a les reunions.

Huitena. - El Premi es concedirà per votacions eliminatòries. Els empats, si és el cas, seran resolts per eliminacions complementàries successives.

Si en la deliberació prèvia a la votació s'estima que la totalitat de les obres presentades no té la categoria literària suficient, el premi podrà declarar-se desert, sempre que existisca majoria en tal sentit del jurat corresponent.

Novena. - El lliurament del premi a l'autor o autora guardonat s’efectuarà a Alacant o la localitat de la província que es determine, en el lloc, dia i hora que s'assenyale, i queden a carrec del premiat o la premiada les despeses de desplaçament.

Desena. - La propietat de l'obra és del seu autor o autora. La Diputació Provincial d'Alacant, d'acord amb l'autor o autora, gestionarà amb una editorial de la Comunitat Valenciana, de reconegut prestigi, l'edició de la novel·la guanyadora.

Onzena. - Determinada l'obra guanyadora, el jurat, si així ho creu convenient, podrà recomanar-ne l’edició.

Dotzena. - Sempre que l'obra siga editada haurà de destacar-se el guardó obtingut, és a dir, amb el subtítol de "Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2024, de l'Excma. Diputació Provincial d'Alacant".

Tretzena. - Una vegada adjudicat el Premi no es retornaran als autors no premiats els originals presentats, que seran destruïts.

Catorzena. - Els concursants, pel fet de ser-ho, accepten íntegrament aquestes bases, així com les decisions que adopte la Diputació perquè aquestes puguen ser interpretades o aplicades. La decisió del jurat serà inapel·lable.”