Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Premi de Teatre Infantil «Xaro Vidal» Ciutat de Carcaixent

PREMI DE TEATRE INFANTIL «XARO VIDAL» CIUTAT DE CARCAIXENT 2024

BASES


PRIMERA
. L’Ajuntament de Carcaixent convoca i patrocina el premi de teatre infantil “Xaro Vidal”, en col·laboració amb Edicions Bromera, que s’encarrega de la publicació de l’obra guanyadora en la col·lecció “Micalet de Teatre”, de manera que el volum definitiu disposarà dels paratextos habituals de la col·lecció (il·lustracions, introducció i propostes escèniques).

SEGONA
. L’autor/a de l’obra guanyadora rebrà una remuneració de 3.000 € (subjectes a la normativa fiscal vigent) a càrrec de l’aplicació pressupostària 3341.48001 «Premi Xaro Vidal».

TERCERA. El premi es concedirà a la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil (es considera infantil fins a 12 anys) escrita originalment en valencià (o en qualsevol altra modalitat de la llengua). Així mateix, s’admetran adaptacions teatrals d’obres clàssiques, o amb els drets d’autor lliures; igualment seran admeses aquelles que, basades en obres literàries subjectes a drets d’autor, adjunten el consentiment exprés del propietari dels drets d’autor de l’obra en què s’inspiren. Si es dona alguna d’aquestes circumstàncies, caldrà que es faça constar expressament en cadascun dels originals presentats a concurs. En el cas de les adaptacions es valorarà el resultat final del treball de reelaboració i reinterpretació per part de l’autor/a que presenta el text. A tal efecte, caldrà que l’autor/a adjunte un exemplar de la versió original.

QUARTA. Els participants hauran de presentar els treballs mecanografiats a doble espai per una cara, en fulls DIN A4 en format PDF i amb una extensió d’entre 35 i 75 pàgines. Els originals s’hauran de presentar únicament en format electrònic, i indicar en l’assumpte el títol de l’obra. El document ha de dur només el títol de l’obra, sense especificar el nom de l’autor/a. En el cos del correu hi haurà les dades de l’autor/a (adreça postal, adreça electrònica, telèfon, i còpia digitalitzada del DNI i la declaració d’autoria signada). El funcionari de l’Ajuntament preservarà la identitat dels autors que només serà desvelada al jurat després de l’elecció de l’obra guardonada.

CINQUENA. Les obres s’hauran d’enviar per correu electrònic a premisxaro.vidal@carcaixent.es; aquest correu és exclusiu per a la recepció de les obres que opten als premis juntament amb la documentació adient. Els documents originals enviats no guardonats es destruiran.

SISENA
. El termini de recepció d’originals es tancarà el 22 de setembre de 2024.

SETENA. El jurat estarà format per:
- El Regidor de Cultura, o persona en qui delegue, com a Representant de l’Ajuntament.
- Un Representant d’Edicions Bromera.
- Un expert de reconegut prestigi en el món del teatre i de la literatura. Actuarà com a Secretari un tècnic de la Regidoria de Cultura i Educació.

HUITENA. El premi no podrà fraccionar-se entre diverses obres concursants, però sí declarar-se desert. La resolució del jurat es durà a terme l’1 de novembre de 2024.

NOVENA. La remuneració del premi es considera pagament dels drets d’autor dels 2.500 primers exemplars que es venguen. De la resta d’exemplars venuts l’autor/a percebrà els drets d’autor corresponents d’acord amb el contracte que subscriurà amb l’editorial.

DESENA. La participació en aquest premi implica l’acceptació expressa d’aquestes bases. La decisió del jurat serà inapel·lable.
Totes les qüestions que la interpretació d’aquestes bases puga plantejar seran resoltes pel jurat.

Llegiu les bases completes a la pàgina web de l’Ajuntament de Carcaixent: https://www.carcaixent.es/ací.