Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

"Un turista se suïcida", de Sílvia Navarro, guanya el XLIV Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi

12 de Novembre de 2018

Un turista se suïcida, de Sílvia Navarro, ha sigut l’obra guanyadora del XLIV Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi, un certamen literari ja consolidat que convoca l’Ajuntament d’aquest municipi valencià amb la col·laboració d’Edicions Bromera. L’obra, que serà publicada en la col·lecció «Bromera Teatre», va ser escollida per unanimitat pel jurat format Guillem Clua, Alícia Garijo i Salvador Bataller, actuant com a secretari Miquel Santamaria.

En aquesta edició eren 16 els originals que optaven al premi, amb procedències molt variades i amb un alt nivell de qualitat, segons ha destacat el jurat. Cal recordar que el guardó compta amb una dotació de 8.000 euros i presenta la possibilitat d’estrenar l’obra guanyadora a la Mostra de Teatre d’Alcoi, si la producció es materialitza.

Un turista se suïcida és una peça teatral post-dramàtica per a diverses veus. En un món globalitzat on totes les ciutats grans comencen a perdre els seus trets identitaris a favor de satisfer al turista consumidor, creant grans urbs gairebé clòniques en molts aspectes, trobem un grup de persones que coincideixen en l’espai i temps del centre de la ciutat i aquesta trobada canviarà les vides de tots ells. Es tracta, en definitiva, d’un joc d’atzar desestructurat, que utilitzant la fórmula de l’efecte papallona, parla de la soledat i de la necessitat de connectar amb algú que tenim tots els éssers humans.

Sílvia Navarro (Barcelona, 1982) és llicenciada en Sociologia. Durant anys, es va dedicar a l'àmbit social i educatiu, abans de dedicar-se professionalment al teatre i l'audiovisual. Graduada en Direcció i Dramatúrgia a l'Institut de Teatre de Barcelona, ha cursat també estudis d'Interpretació. Ha treballat com a directora (amb l'obra Satèl·lits va guanyar el Premi Mostra't), com a dramaturga (Dues Bales Perdudes, El tigre de Yuzu) i com a guionista (Mama Carlota).