Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Noves biografies de dones que han trencat sostres de vidre i lectures sobre igualtat de gènere

01 de Febrer de 2021

Texto alternativo


Descobreix més dones valencianes que han fet història i han contribuït a la igualtat de gènere

14163-200%20%286%29%20%284%29.png


Un viatge fascinant per les biografies de dones que han marcat 
la nostra història i que, malgrat tot, han estat injustament oblidades.



Saps qui va ser Carmelina Sánchez-Cutillas? I Maria Cambrils? Coneixes Tesa? Són dones valencianes que han marcat la història, la de sempre, la d'abans i també la d'aquestos moments actuals que estem vivint. Et presentem algunes de les protagonistes de "Més dones valencianes" a continuació:

Carmelina Sánchez-Cutillas fou una escriptora valenciana que va cultivar la poesia, la narrativa i la història. Era coneguda com "la cronista de la vida". María Cambrils fou escriptora autodidacta i feminista. Va arribar a formar parte de l'elit intel·lectual obrera como articulista i conferenciant.

Rosa Serrano va nàixer a Paiporta l'any 1945. És escriptora de narrativa infantil, traductora i editora, i sempre s'ha destacat pel seu compromís cultural en favor del valencià. L'any 1990 va posar en marxa, junt amb altres companys i companyes, l'editorial Tàndem Edicions, adreçada als lectors infantils, un sector que en aquell moment no tenia oferta literària en la nostra llengua.

Xelo Miralles és una periodista y presentadora de televisió. Fou la primera cara que vam conèixer quan arrancaren les emissions de Canal Nou i, durant anys, presentaria els seus informatius a la primera cadena de televisió autonòmica valenciana.

La cantant de rap valenciana Tesa, l'enamorada de la dolçaina Laia Puig Olives, l'artista Paula Bonet o la jove pilotaire Ana Puertes Espadas són altres dels referents femenins que trobaràs a Més dones valencianes que han fet històriaDescobreix les seues vides amb aquest àlbum ple de curiositats i precioses il·lustracions.

 

 Texto alternativo

 

Sinopsi Més dones valencianes que han fet història 

Un viatge fascinant per la història escrita per dones que, fins ara, han estat oblidades, des de criminòlogues i escaladores fins a pilotaires o dolçaineres 

 Valentes. Extraordinàries. Brillants. Pioneres. Ambicioses. Influents. Talentoses. Referents. Així són les protagonistes d’aquesta nova selecció de lluitadores que han trencat sostres de vidre i han deixat un llegat excepcional en la societat valenciana. Cada pàgina d’aquest llibre pretén despertar la curiositat per continuar indagant la seua vida i obra.


Descarrega'n un fragment ací i comença a llegir!



Les autores de Més dones valencianes que han fet història 

 

Sandra Capsir (Castelló de la Ribera) és periodista de formació i ha treballat tant a la ràdio com a la televisió, a més de diversos mitjans escrits. Actualment, és directora del gabinet de Comunicació d’Edicions Bromera. 

Maria Viu (Burjassot) és llicenciada en Filologia Catalana. Ha elaborat material didàctic adreçat a diversos nivells educatius, així com articles de divulgació relacionats amb la didàctica de la llengua. 

Tres Voltes Rebel, Eli M. Rufat, Raquel Carrero (Rakufrecsia) i Naranjalidad repeteixen experiència en aquest nou recull de referents femenins valencians.

El seua lectura àgil està recomana tant per a lectors i lectores adults com per a joves a partir de 12 anys



No et perdes la primera part!
 

Dones valencianes que han fet història, publicat l'any 2019, es va convertir en tot un èxit literari ràpidament, la qual cosa evidenciava la manca de referents feminins a la societat valenciana. De fet, i tal com expliquen les autores a l'article "Les valencianes que mouen el món", publicat al Levante EMV:

«Quan explicàvem l’anterior llibre, moltes persones ens preguntaren per què havíem triat uns noms i no uns altres. La resposta era senzilla: teníem un espai limitat i volíem que la selecció fóra representativa: dones valencianes de totes les èpoques i de tot el territori, però, sobretot, dones que pogueren esdevenir un referent per als i les joves del futur. Dones que mereixien formar part de l’imaginari col·lectiu valencià. Però la llista era tan llarga que ens vam animar a donar-li continuïtat. En aquest segon llibre, en el qual volem oferir una panoràmica encara més àmplia i diversa.»

De la mateixa manera que la segona part, cada pàgina d’aquest llibre pretén despertar la curiositat per continuar indagant la vida i l’obra de dones que ens han deixat un llegat excepcional digne de ser recuperat. 

Texto alternativo



Més lectures sobre igualtat de gènere

Texto alternativo

Un joc literari que reflecteix en el passat la posició feminista de la nostra era mitjançant tres mirades en el temps.

Texto alternativo

El feminisme abordat des d'un punt de vista filosòfic. Un llibre per a reflexionar sobre la nostra vida quotidiana.

Texto alternativo

El protagonista d’aquesta història només té un desig: vol una falda. Però aconseguir-la no serà fàcil.

 
Texto alternativo
 

Les històries de dones que s’han fet cèlebres per atrevir-se a somiar allò que semblava impossible... i aconseguir-ho!