Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Bromera aposta pels autors i les autores en la 54a Fira del Llibre, amb vora 40 signatures

26 d'Abril de 2019

La Fira del Llibre de València fa 54 anys i Bromera, com cada any, estarà present en aquesta fita tan especial amb un programa d’activitats atractiu i divers que inclou la signatura d’exemplars per part de vora quaranta autors i autores de la casa, presentacions de novetats i animacions lectores per als més menuts. L’objectiu no és un altre que poder acostar la literatura al públic i potenciar la lectura en valencià tant de títols d’autors autòctons com de grans èxits internacionals.

Els lectors que passegen durant aquests dies pels Jardins de Vivers i s’acosten a les nostres casetes (96 i 97) tindran a l’abast la novel·la guanyadora del XXX Premi Ciutat d’Alzira La mirada de vidre, d’Anna Moner, una obra que aborda la part més fosca de la naturalesa humana en un relat que barreja ocultisme i investigacions científiques poc ortodoxes en la Barcelona del segle XX; Doc Doggie. Unitat de Medicina Estrambòtica, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, de Vicent Dasí, una novel·la que trenca amb els estereotips del gènere i ret homenatge als films clàssics de terror, o T’avorreixes, Minimoni? el darrer àlbum il·lustrat de Rocio Bonilla, els treballs de la qual han obtingut reconeixements tan importants com el Premi Llibre Kirico o el Premi al Llibre Infantil Millor Editat de la Generalitat Valenciana i el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

Pel que fa a la programació d’activitats firals, podem destacar la presentació el dimecres 1 de maig, a les 19 h, d’alguns dels títols guardonats als Premis Ciutat de València. En concret, es tracta de La taverna del Negre, Premi Isabel de Villena de Narrativa, de Jesús Moncho; Play, Premi Eduard Escalante de Teatre, de Paco Romeu; i Serps i paisatges, Premi Maria Beneyto de Poesia, d’Iban L. Llop. Per la seua banda, el dissabte 4 de maig, a les 18 h, es presentaran també algunes de les obres guardonades als Premis Literaris Ciutat d’Alzira, com La mirada de vidre, Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, d’Anna Moner; Amèrica endins, Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, de Lourdes Toledo; i Galeria d’incerteses, Premi de Poesia Ibn Hafaja, d’Alba Fluixà. El dia següent, a les 13 h, es presentaran al públic també els dos últims títols guardonats amb el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General: L’imperi de les dades, de Xavier Duran, i Les molècules de la vida, de David González Jara.

Una altra de les apostes de Bromera és fomentar l’hàbit lector entre el públic juvenil. Per això, el calendari d’actes de la fira és una bona mostra d’aquest compromís, amb activitats especialment dedicades a assolir aquesta fita. Així, el divendres 26 d’abril, a les 19 h, es presentarà l’últim títol de Muriel Villanueva, Ona i Roc i els tigres de Sumatra, mentre que la vesprada del 27 d’abril, a les 18, tindrà lloc la presentació de Doc Doggie. Unitat de Medicina Estrambòtica, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, de Vicent Dasí.

La programació infantil per a la Fira del Llibre es tancarà amb el concert d’Albert Bertomeu el pròxim dimecres 1 de maig, a les 13 h, on cantarà cançons de Sensacionari i El pirata Pataxula i el tresor de Gamerús, àlbums il·lustrats per Empar Bou, i amb la presentació de Versos que canten i ballen, de Fina Girbés, el diumenge 5 de maig a les 11 h. Aquest acte, a més a més, comptarà amb l’actuació dels xiquets i xiquetes del Cor dels Menuts de Bonrepòs i Mirambell.

A més a més, el públic podrà endur-se exemplars signats de les novetats dels diferents escriptors que ens acompanyaran durant aquest primer cap de setmana. Divendres 26 d’abril, a la vesprada, Josep Antoni Fluixà signa les seues obres Sis ninots en busca d’una falla i Llegir per a aprendre. Pel que fa al dissabte 27 d’abril, els visitants podran trobar els autors Joanjo Garcia i Jesús Cortés dedicant les seues respectives novel·les, Heidi, Lenin i altres amics, Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa, i Jo soc Milton.

Rocio Bonilla, autora de T’avorreixes, Minimoni?, signarà els seus èxits infantils tant dissabte com diumenge en diferents casetes. D’altra banda, Silvestre Vilaplana, autor de La sang del príncep, i Mariló Àlvarez, autora de La primera onada, signaran les seues respectives obres diumenge 28 d’abril al matí. A la vesprada, serà el torn de Mònica Richart, amb violeta i el llop, Premi València Nova Alfons el Magnànim; Gemma Celestino, amb I tu, ets feminista? i Sandra Capsir i Maria Viu amb Dones valencianes que han fet història.

Pel que fa al dimecres 1 de maig al matí, Bromera reprén les activitats amb les signatures de Vicent Marco i Raúl Salazar,i la seua obra Les boles del drac, i Vicent Usó,autor d’El paradís a les fosques, Premi Enric Valor de Novel·la. A la vesprada, Joan Nave dedicarà al públic assistent exemplars de la seua darrera obra, @Rita_Trobador.