Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Es presenta el llibre 'Una caca de pessebre', guanyador del Premi Xaro Vidal

04 d'Abril de 2019

Xavier González-Costa ha escrit i representat desenes d’obres teatrals tant per a infants com per a adults

Aquest dilluns va tindre lloc la presentació de l'obra guardonada amb el Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal 2018, Una caca de pessebre, de Xavier González-Costa.  L’acte, celebrat a la Biblioteca Municipal de Carcaixent, comptà amb la presència de l’autor, la regidora de Cultura, Desirée Palma, i la directora de Comunicació de Bromera, Sandra Capsir.

El premi, dotat amb 3.000 €, està convocat per l’Ajuntament de Carcaixent amb la col·laboració de Bromera, que ha incorporat aquest títol al seu catàleg dins de la col·lecció «Micalet Teatre».

Una caca de pessebre està protagonitzada per una xiqueta insolent i descarada que decideix muntar el pessebre perquè s’acosta Nadal però que, en obrir la caixa on el guarda, troba una sorpresa ben desagradable. Es tracta d’un misteri que hauran de resoldre les mateixes figuretes, amb l’ajuda de tot el públic i d’algun personatge inesperat que pot fer trontollar tots els principis dels lectors o espectadors.

L’obra teatral, amb un toc irreverent però alhora innocent, està formada per una trama de malentesos divertits i diàlegs hilarants, pensada i posada en escena per a fer gaudir al públic familiar.

De fet, l'autor, que s'ha mostrat molt satisfet per la publicació d'una obra de teatre infantil que se n'ix del políticament correcte, ha avançat que farà riure els més menuts i aconseguirà la complicitat dels majors.

Xavier González-Costa (Berga, 1967) ha cultivat tant la poesia com el teatre i la literatura infantil. La seua trajectòria ha estat reconeguda amb guardons com el Premi Bambolina Teatre de Torredembarra o el Premi Guillem d’Efak de Teatre Infantil i Juvenil. A més a més, ha escrit i representat un bon grapat d’obres teatrals.

La regidora de Cultura, Desirée Palma també ha recordat la importància que té l’afició al teatre com a vertebrador de la vida social i cultural de Carcaixent: «és important fomentar l’estima pel teatre entre la població més jove i aquesta convocatòria pot ajudar a treballar el teatre des de l’escola, no solament com una activitat lúdica per a l’alumnat, sinó perquè puguen aprendre altres habilitats com ara escoltar, reforçar la seua memòria i enriquir el seu vocabulari».

9788490264843_04_g.jpg

Comença'l a llegir ací!

Una caca de pessebre

PREMI DE TEATRE INFANTIL «XARO VIDAL» CIUTAT DE CARCAIXENT 2018