Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Dotze

Dotze escalons separen la porta de casa del carrer. Dotze escalons que la tenen tancada al seu pis de la Vila, jubilada abans d’hora, impedida per l’edat i la malaltia, sola sense ningú més que el seu nebot absent. I aterrida. Sobretot aterrida. Un crit esfereïdor al pis del costat trenca la monotonia de la vida en reclusió. La investigació de l’origen del crit la porten a enfrontar-se amb els records del passat: el germà mort, les complicades relacions familiars o el fracàs del seu prometatge. Com a lectors assistim a una mena de confessió íntima, on els pensaments, les pors i els secrets més profunds se’ns mostren sense filtres.

Amb Dotze, Vicent Usó ens introdueix en els intricats mecanismes mentals del personatge que ens acaba esdevenint entranyable i aconsegueix atrapar al lector no només per la història sinó també per una construcció narrativa que esdevé un desplegament de tècnica i ambició narrativa.

«Dotze escalons només, els tinc ben comptats: els barrots de la meua presó, els murs que m'impedeixen fugir d'aquesta gàbia, ja veus si som ben poca cosa, els humans. Els primers dies d'estar-hi reclosa solia eixir al replanell, te'n recordes? I mirava la llum del sol que es filtrava a través de la claraboia i escoltava la remor del carrer i un sentiment d'impotència i de ràbia em pujava coll amunt [...]»

«Fa dos mesos que plore, i n'estic farta. Molt farta. Però hi ha hagut l'orgull, durant tot aquest temps. I l’orgull ho vela tot amb una capa de cendra. I encara hi és, l’orgull. Però ara, de sobte, hi ha també la por. La por, sí. La por. I la por ho canvia tot»

Autoria: Vicent Usó
Núm. col·lecció: 339
Edat: Des de 16 fins a 100 anys
Pàgines: 168
ISBN: 9788413584218
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Vicent Usó

Vicent Usó (Vila-real, 1963) és un escriptor molt reconegut, l’obra del qual ha rebut elogis per part de crítica i públic i ha obtingut premis com el València de Narrativa, l’Enric Valor de Novel·la o el Fiter i Rossell al Principat d’Andorra. També ha sigut dues vegades finalista del Premi Sant Jordi de Novel·la. Entre les novel·les que ha publicat destaquen Les veus i la boira, La mirada de Michelangelo, L’arquitectura de la ficció, Les ales enceses, El músic del bulevard Rossini, La taverna del Cau de la Lluna o El paradís a les fosques. Amb No sabràs el teu nom va guanyar el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2019.