Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Somnis de Valparaíso

PREMI VALÈNCIA ALFONS EL MAGNÀNIM DE NARRATIVA

Pels carrers de Valparaíso camina l’Enrique Giralt, xilè d’origen català. Puja als ascensors que comuniquen els barris de la ciutat i que uneixen, alhora, els seus records, com ara aquell dia de fa vint-i-cinc anys en què son pare li va dir que marxava. Pel mateix paisatge, com en un mosaic, discorre la vida d’altres personatges: Carlota Faber-Lenz, Isaac Lynch, Edna Valdés, Ramón Ortiz I, a poc a poc, hi descobrim vincles silenciosos, connexions imprevistes, misteris, amors i revenges. El mosaic esdevé una teranyina. Tant fa que provinguin d’Haití o d’Alemanya, que siguin maputxes o britànics: al capdavall, la veritable protagonista serà la ciutat, que atrapa els seus habitants i que condensa -i potser condemna- els seus somnis.

«Autor de vint títols, com ara les novel·les Nocturn de Portbou o L’home que llegia Miguel Strogoff, Benavente és un autor al marge dels corrents. Somnis de Valparaíso és el millor llibre que vaig llegir el passat mes de desembre.»
Xavi Ayén, La Vanguardia

«El seu estil sempre és d’orfebre, buscant els detalls, els matisos... Exigeix al lector una lectura lenta per assaborir-los.»
Lluís Llort, El Punt Avui

«Llegir Jaume Benavente és una gran aventura. Sap crear personatges i atmosferes, tensa hàbilment el relat, de vegades el detura, i, amb l’aparença de normalitat dels grans escriptors, sempre ens mostra les profundes emocions que sacsegen les vides erràtiques dels humans.»
Jordi Coca, escriptor

«Un autor sòlid que ha demostrat que és capaç de traçar històries d’una rotunditat i d’una profunditat envejables.»
Jordi Cervera, Catalunya Ràdio

«Sempre em sento acaronada per la veu del Jaume Benavente, per la seva capacitat d'aprofundir, per la seva honestedat humana i creativa.»
Anna Maria Villalonga, escriptora i crítica

«Bolaño va dir un dia que ja ho havia dit Borges, que en literatura hi havia quatre grans temes: l'amor, els viatges, la mort i el laberint. I va afegir que viatges i laberint podien arribar a confondre's. Les ficcions de Jaume Benavente caminen per aquest caire.»
Jordi Benavente, Catorze 

«Jaume Benavente fa molts anys que és un dels escriptors més singulars de la nostra literatura. Aquesta darrera novel·la passa a Valparaíso, la vertadera protagonista d’una història en què es mesclen una munió de personatges i trames i en què la creació d’atmosferes que són marca de la casa tornarà a seduir els fans. I els nous lectors esdevindran membres iniciats en la secta de seguidors d’aquest autor mig secret de les nostres lletres.»
Sebastià Bennasar, Vilaweb







RECULL DE PREMSA:
CATORZE.
LA VANGUARDIA

EL PUNT AVUI.
VILAWEB.
ARA.


Mireu aquí la PRESENTACIÓ de la novel·la
a la llibreria DOCUMENTA (16/03/21)



Autoria: Jaume Benavente
Núm. col·lecció: 315
Pàgines: 248
ISBN: 9788413581248
Format: 15 x 23,2 cm
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Jaume Benavente

Jaume Benavente (Barcelona, 1958) va passar la seua primera infantesa al Brasil. Llicenciat en Belles Arts, en l’especialitat de Pintura. Col·labora com a professor a l’Escola d’Escriptura de Catalunya (ESEC). Autor d'una vintena d'obres, algunes de les quals han estat traduïdes a l'espanyol i a l'italià, ha escrit poesia, narrativa breu, novel·la juvenil (camp en què va guanyar el Premi Ramon Muntaner del 2005 amb Història d'amor a Sarajevo), narrativa de viatges (Viatge d'hivern a Madeira, 2004, i Dietari de Porto, 2013) i, sobretot, novel·les, entre les quals destaquen Masurca de Praia (Premi Roc Boronat 2001), Nocturn de Portbou (2003), Llums a la costa (Premi Pin i Soler 2006), L’home que llegia Miquel Strogoff (2018), Somnis de Valparaíso (Premi València de Narrativa 2020) i Els dies sense fi (2022).

Té un canal a Telegram
t.me/jaumebenavente