El tramvia que enllaça la ciutat i la platja és el fil conductor d’aquesta obra, amb grans dosis d’elements autobiogràfics, en què el passat i el present s’en-trecreuen contínuament. El Perpinyà dels anys vint i la zona de trànsit d’un hospital són els escenaris en què es desenvolupa aquesta trama. Entre l’un i l’altre hi ha nombroses coincidències i antítesis: els viatges en el tramvia i els passejos pels passadissos de l’hos-pital, l’aspecte moribund de la mare i l’aspecte agradable del vell moribund…
Amb la inconcreció del temps, de l’espai i dels personatges, a l’estil proustià, Claude Simon fa un recorregut pels camins de la consciència de la seua pròpia vida, des de la infantesa a Perpinyà al costat de sa mare convalescent, fins a la malaltia que l’obligà a estar dos anys al llit, passant per la seua estada en un camp de presoners a Alemanya. I tot presentat amb la voluntat de deixar memòria, per mitjà del record i de l’asso-ciació d’idees, de paraules i d’imatges.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Claude Simon (Antananarivo, 1913 - París, 2005) fou un escriptor francés, considerat un dels pares del nouveau roman i guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l'any 1985.
Les seues primeres obres no van obtindre una gran notorietat. Va ser amb La Route des Flandres (La ruta de Flandes, 1960) que va aconseguir el seu primer èxit literari. La novel·la va ser guardonada amb premi de la Nouvelle vague l'any 1961. El 1989 va publicar L'Acacia (L'acàcia), reconeguda com una obra mestra de la literatura antibèl·lica, i, el 2001, la seua última novel·la, Le Tramway (El tramvia), una autobiografia amb records de la seua infància i vellesa.