Any vint-i-cinc de la nova era. L’equilibri mediambiental està en risc i els avenços científics han alterat les espècies de manera extravagant: conills fosforescents, lleons barreja de xai, porcs amb teixit cerebral humà... El desastre natural que posarà fi a la Terra tal com es coneix, el diluvi que els Jardiners de Déu –una secta que uneix ciència i religió– han profetitzat, s’acompleix. Dues amigues han sobreviscut: Ren i Toby. Però cap de les dues no sap que l’altra és viva, i ja no poden estar-se més temps recloses en els espais que els han salvat la vida fins al moment. No estan soles, però... Com es pot distingir qui és amic i qui enemic en un món en què la lleialtat no té valor?
Sorprenent i agosarada, amb girs tendres, violents i reflexius, i un humor pertorbador, L’any del diluvi és l’obra més brillant i enginyosa de Margaret Atwood, Premi Príncep d’Astúries de les Lletres.
Data de disponibilitat:
Margaret Atwood (Ottawa, 1939) és l’autora canadenca més eminent, amb una producció literària que supera els quaranta llibres de ficció, poesia i assajos crítics, publicats en quasi una quarantena de països. Ha rebut premis com el Man Booker, guardó al qual ha sigut candidata en dues ocasions més, i el Príncep d’Astúries de les Lletres. És especialment reconeguda per la seua capacitat per a crear personatges femenins amb una forta personalitat, sovint enigmàtics, i la seua excel·lència a l’hora de narrar històries amb finals oberts, al mateix temps que dissecciona l’estil de vida contemporani.
Es va fer cèlebre a partir de l’èxit de la reconeguda sèrie de televisió El conte de la serventa, basada en la seua novel·la. Aquesta obra va ser guardonada amb el Governor General's Award, el Los Angeles Times Prize, l'Arthur C. Clarke Award for Science Fiction i el Commonwealth Literary Prize, i va ser nominada al Booker Prize del Regne Unit i al Ritz-Paris-Hemingway Prize de París. A banda d’aquesta, també ha publicat L’any del diluvi, The Blind Assassin i The Testaments amb un gran èxit de crítica i de lectors.