Un vampir solitari vagareja de nit pels carrers a la recerca del seu aliment quotidià. Un fantasma retorna, com cada vint-i-cinc anys, al seu vell casal familiar. Una mà llança al foc una foto que es resisteix a cremar-se, però acaba convertida en cendra com un somni que s'esvaeix. Aquestes són algunes de les imatges que van originar els cinc relats d'Amor dels quinze anys, Marilyn, un llibre que vol retre un homenatge al cinema i als seus mites.
Data de disponibilitat:
Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.
Agustín Fernández Paz (Vilalba, Lugo, 1947 - Vigo, Pontevedra, 2016), amb més de trenta obres publicades, és l’escriptor amb més èxit de la literatura infantil i juvenil a Galícia i un dels més importants de l’Estat espanyol. A més, aquest catedràtic de filosofia és membre fundador dels col·lectius de renovació pedagògica Avantar i Nova Escola Galega.
Per la seua obra ha rebut guardons tan prestigiosos com el Premio Merlín per As flores radiactivas, el Premio Lazarillo per Contos por palabras, el Premi Protagonista Jove per Aire negre o el Premi CCEI per O centro do labirinto. Amb el llibre Només ens queda l'amor (Bromera, 2008), va aconseguir el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil. Bromera, l’editora d’Agustín Fernández Paz en la nostra llengua, ha publicat bona part dels seus títols: Les flors radioactives (1991), Cartes d’hivern (1997), Amor dels quinze anys, Marilyn (1999), Aire negre (2000), Nit d’ombres voraces (2003), Tres passes pel misteri (2004), Raquel té por (2004), Laura i els ratolins (2004), La fugida del mar (2005), Fantasmes al passadís (2005), Els guardians del bosc (2007), Passadissos d’ombra (2007), La nit dels animals (2008), Només ens queda l'amor (2008) i El centre del laberint (2011), , tots amb un gran èxit entre els lectors joves i amb més de 150.000 exemplars venuts. A més, al novembre arribarà a les llibreries la col·lecció infantil «El meu món i jo», una maleta de contes que inclou un nou títol d’Agustín Fernández Paz, Amunt.