Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

IV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca

Premis Ciutat d'Alzira 2009 - Piti Español- EDICIONS BROMERA

IV Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca


Obra guanyadora
Mans quietes!

Piti Español


Piti Español

(JPG, RGB, 300 dpi, 276 Kb)

Piti Español

Piti Español (Pere-Jordi Español, Barcelona, 1954) és un escriptor polifacètic, és narrador, dramaturg i guionista de televisió i cinema. Ha sigut el creador dels guions d'alguna de les sèries televisives d'èxit dels darrers vint-i-cinc anys, pels quals ha rebut diversos guardons. També són seus els guions de La vida de nadie, Bullying y Otros días vendrán, pel qual va ser nominat, juntament amb Eduard Cortés, al Goya al millor guió original. És, a més, autor de les narracions La pista africana i Disculpin les molèsties. Mans quietes! és la primera obra original de l’autor que també va ser el responsable de l’adaptació al castellà de Don Quijote contra el Ángel Azul.


Mans quietes!

Mans quietes! comença quan uns pares es reuneixen a l’escola del fill després de les classes per a parlar amb la directora. El que aparentment sembla una reunió tranquil·la es capgira en una discussió acalorada en saber-se que s’ha produït una agressió en una festa de l’escola. Mentre tracten d’esbrinar qui n'ha estat el responsable, els equívocs se succeeixen deixant al descobert els racons més foscos de cadascun dels personatges. En el fons, es tracta d’una crítica sarcàstica a la rigidesa del llenguatge políticament correcte, als mètodes pedagògics obsolets i als agravis més ancestrals entre homes i dones. Mans quietes!, dirigida per Carles Alberola i interpretada per rostres coneguts del panorama audiovisual valencià, ha rebut l’aplaudiment de crítica i públic per la posada en escena d’una història propera i hilarant amb la solvència de la companyia Albena Teatre.
 


Declaracions de Piti Español

«Que la primera obra de teatre d’un autor guanyi un premi del prestigi com el Palanca i Roca, és un fet extraordinari. Doncs això, justament, és el que ha passat amb la meva primera obra, Mans quietes! I si fos només això... però és que des de fa uns mesos li estan succeint un munt de coses: l’ha estrenada Albena Teatre amb un muntatge, una direcció i un intèrprets fora de sèrie, s’ha estat tres setmanes omplint la bombonera del Teatre Talia, ha corregut per la Comunitat Valenciana, ha rebut crítiques molt bones –i de no tant bones i de dolentes, no ens enganyem-, ha tingut una resposta meravellosa per part de la majoria d’espectadors, un productor de Madrid la vol estrenar a la capital aquest gener i un altre vol fer-ho el setembre de l’any que ve a Barcelona... O sigui que no és estrany que estigui encantat. En un núvol.»

 

Pàgina


© Edicions Bromera, 2009