Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

IV Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

Premis Ciutat d'Alzira 1999 - Jesús Cortés - EDICIONS BROMERA

Maria Jesús Bolta
Notícia disponible en format RTF (valencià) i comprimit ZIP
Noticia disponible en formato RTF (castellano) i comprimido ZIP

Foto guanyador 10x7 cm, a 200 dpi, color, format JPG, 175 kb

IV Premi de Narrativa Infantil
Vicent Silvestre


Guanyador amb la narració
L'ull de la mòmia
Jesús Cortés
N_Cortes.gif (3343 bytes)
Logo Vicent Silvestre
 

Pàgina anteriorL'AUTOR

JESÚS CORTÉS (Torrent, 1962) es dedica professionalment, des de fa uns anys, a l’escriptura. De la seua producció, destaquen les obres: Plom, més que plom! (Finalista Premi de Narrativa Juvenil Vila de l’Eliana, 1992); El somni de Fran (1995); Àlex [&] Cia, Detectius (1997); No em pots dir adéu (II Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil); La mansió del terror (1998). També ha traduït els següents clàssics: Pena de mort, de Víctor Hugo (1997) i La princesa de Babilònia, de Voltaire (1998).


L'ULL DE LA MÒMIA
Quan Marc toca la mòmia d’Amenemhet III i les ungles de les mans se li tornen de color negre, comença una lluita contrarellotge per tal de salvar la vida i impedir que la maledicció del faraó tinga èxit. Però la lluita no serà fàcil. El terrible Abdelkader ha robat la mòmia i Marc, acompanyat del vell egiptòleg Esteve Plomausell, haurà de viatjar fins al mateix cor d’Egipte per enfrontar-se amb la maledicció, i amb tota una banda de delinqüents armats.

Malediccions faraòniques, laberints, tresors robats, i, sobretot, un ull, l’ull de la mòmia que caldrà destruir a qualsevol preu, són alguns dels elements que es donen cita en un viatge insòlit que ens durà fins al mític riu Nil i a la majestuosa Vall dels Reis, amb les tombes dels faraons.

DECLARACIONS DE L’AUTOR
• «Amb L’ull de la mòmia he completat una tetralogia dedicada als gèneres literaris que més m’he estimat sempre. L’ull de la mòmia pretén ser un referent desmitificador del gènere d’aventures, igual com El somni de Fran, Àlex [&] Cia, Detectius i La mansió del terror, pretenien ser-ho dels gèneres fantàstic, de lladres i policies i de terror, respectivament.»

• «No podem deixar perdre l’herència de la literatura d’evasió que hem rebut dels clàssics. Els grans autors no s’ho mereixen.»
Pàgina anteriorTop pàgina