Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

VIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2003 - Francesc Gisbert - EDICIONS BROMERA

Maria Jesús Bolta

VIII Premi de Narrativa Infantil
Vicent SilvestreGuanyador amb la narració
Misteris SL


Francesc Gisbert

Finalista amb la narracció
L'illa a la deriva

Teresa Broseta

Finalista amb la narració
Divendres 13

Rosa Maria Colom 

(JPG, RGB, 300 dpi,
429 Kb)

Francesc Gisbert

Francesc Gisbert (Alcoi, 1976) és autor de diverses obres per a joves. Dins la narrativa juvenil ha conreat gèneres diferents, com la novel·la històrica amb El secret de l’alquimista (2001) i El misteri de la lluna negra (2000), obra guardonada amb el Premi de Novel·la Juvenil Ciutat de Torrent i Premi de la Crítica de l’IIFV. Entre altres guardons, ha rebut l’Enric Valor de Narrativa Juvenil per El fantasma de la Torre (2002) i el Ciutat de Borriana per El somriure de l’esfinx (2003).

Tot i la seua joventut, és un autor prolífic i des de fa poc conrea la literatura infantil. El 2003, el conte Una llegenda per a Draco ha estat guardonat amb el Premi Carmesina i ara, Misteris SL, ha rebut el VIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.


Misteris SL

Els misteris són com l’amor: apareixen en la teua vida en el moment més inesperat. Això pensa Alícia, una xiqueta de dotze anys, quan descobreix que sa tia Sofia no para de ficar-se en embolics. Juntes, hauran d’enfrontar-se a tota una sèrie d’intrigues que les portaran a viure aventures emocionants. Robatoris, segrestos, tresors perduts, assassinats i fantasmes són només alguns dels misteris que hauran de resoldre.


Declaracions de Francesc Gisbert

«Després de publicar alguns llibres juvenils, em vaig animar a escriure també per als més joves, els xiquets. Trobe que la literatura infantil i juvenil és la pedrera sobre la qual s’assentaran els futurs lectors. Aquell qui descobreix el plaer de la lectura en aquestes edats el conserva per a tota la vida. De la mateixa manera, els autors que descobrim el plaer d’escriure per als més joves, trobem un món on tot és possible. Un món en què la fantasia i la imaginació no estan sotmeses als esquemes de la realitat que domina, sovint, en la literatura per a adults. I així, nosaltres també ens hi quedem enganxats per sempre.»


Veredictes PLCA 2001
Pàgina


Edicions Bromera, 2003