Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil

Premis Ciutat d'Alzira 2007 - Jordi Sierra i Fabra - EDICIONS BROMERA

XII Premi Bancaixa
de Narrativa Juvenil


Obra guanyadora
 

Els focs de la memòria


Jordi Sierra i FabraJordi Sierra i Fabra

 
(JPG, RGB, 300 dpi, 494 Kb)

Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels autors més llegits a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica. Les seues obres s’han traduït a 25 llengües i ha venut més de set milions de llibres. Rodamón incansable, expert en música i escriptor multifacètic, ha guanyat els premis literaris més prestigiosos. Des del 2004 funciona el seu gran projecte, la Fundació Jordi Sierra i Fabra, que concedeix el Premio Jordi Sierra i Fabra de Literatura para Jóvenes. Ha estat candidat al Premi Andersen i el 2007 ha guanyat el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil per Kafka y la muñeca viajera. En Bromera ha publicat, en la col·lecció juvenil «Espurna», Solituds de l’Anna i El somriure del diable.

Més informació: www.sierraifabra.com


Els focs de la memòria

En un petit poble hi ha una fossa comuna coneguda com «la dels tretze», perquè hi van soterrar tretze homes afusellats durant la Guerra Civil. Però quan comencen les excavacions, i per a sorpresa general, només apareixen les restes de dotze cossos. On està el que falta? Una gran notícia que un periodista rebrà l’encàrrec d’investigar fins les últimes conseqüències.

Paral·lelament, el besnét de l’afusellat desaparegut malviu a la gran ciutat, on tracta de forjar-se un futur propi, lluny del poble i del passat. Però el passat retornarà ara amb més força que mai.


Declaracions de Jordi Sierra i Fabra

«Sempre he pensat que la narrativa per a joves ha de tenir un doble vessant: entretenir, però també formar. Hi ha grans temes dels quals no es parla als llibres i que estan al carrer. Un d’ells és el que toco en aquesta novel·la: la crua realitat de milers de persones, que van morir durant la Guerra Civil i estan enterrades en qualsevol lloc, esperant la dignitat de ser reivindicades com a éssers humans.»

«Els focs de la memòria no és una novel·la “de la guerra civil” sinó que està ambientada als nostres dies. És més aviat un llibre de misteri, quasi policial: en una tomba on s’espera que hi hagi tretze cossos afusellats només n’hi ha dotze. On és el que falta? Aquí comença l’acció.»

«El més important per a mi d’haver guanyat aquest premi és el fet que sigui el primer que em donen al País Valencià. Això té una significació especial que va més enllà de tota la resta.»


Veredictes PLCA 2004Pàgina


© Edicions Bromera, 2007