Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XX Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira

Premis de Novela Ciutat d'Alzira 2008 - Isabel-Clara Simó - EDICIONS BROMERA

 

XX Premi de Novel·la
Ciutat d'Alzira

Obra guanyadora
 
El col·leccionista
de fades


Josep Ballester


Josep Ballester


(JPG, RGB, 300 dpi, 450 Kb)  
 

Josep Ballester

Josep Ballester (Alzira, 1961) treballa de professor de literatura a la Universitat de València i ha conreat diversos gèneres literaris. És autor dels assajos Joan Fuster: una aventura lírica (1990); Temps de quarantena. Cultura i societat a la postguerra (1992 i 2006); La poesia catalana de postguerra al País Valencià (1995) o L’educació literària (1999 i 2007). Ha publicat uns quants poemaris, entre els quals destaquen Tatuatge (1989), Premi Ausiàs March; L’holandés errant (1994), Premi Ciutat de Palma; La mar (1997), Premi Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, i L’odi (Bromera, 2005), Premi Ciutat de València i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

També ha escrit obres dirigides als més menuts, com ara L’estrella dansarina (1989); La princesa Neus i la Cuca Fera (Bromera, 1999), Premi de Teatre Infantil Xaro Vidal; Els ulls al cel i l’ànima a la mar (Bromera, 2003), i Petit manual d’instruccions per a animals (2005), amb què va guanyar el Premi Empar de Lanuza de Narrativa. La seua obra poètica ha sigut traduïda a castellà, francés, italià, alemany, xinés i hongarés. 


El col·leccionista de fades

Ambientada en l’Oxford victorià, El col·leccionista de fades narra la història d’un secret. Un secret que veu la llum gràcies a la troballa casual, per part d’un investigador, d’uns documents no classificats ni estudiats del llegat de Sigmund Freud que el pare de la psicoanàlisi va emportar-se de Viena a Londres quan va fugir de l’horror nazi. En aquests escrits, plens de lirisme, el lector descobreix la vida íntima del protagonista –que s’amaga darrere les inicials C.L.D.–, un jove professor de matemàtiques molt aficionat a la fotografia, que sent una forta atracció pels infants, les «fades» a què fa referència el títol.

El nostre protagonista viu angoixat per aquesta obsessió malaltissa i recorrerà al tractament mitjançant la hipnosi i la suggestió. La correspondència creuada amb el professor Freud, que el tractarà com a pacient, així com alguns fragments del seu diari personal, perfilen un fil argumentatiu que ens revela la personalitat turmentada i inquietant de qui, amb el temps, esdevindrà cèlebre per la seua obra literària.


Declaracions de Josep Ballester

«Rere les sigles C.L.D. s’amaga un personatge real, amb una important obra literària. La seua identitat, però, la descobrirà el lector en les pàgines d’El col·leccionista de fades

«Sempre he pensat que un escriptor ha de ser capaç d’enfrontar-se a qualsevol dels gèneres literaris. Jo ja havia escrit poesia, assaig, teatre i dietaris. Ara tocava el món de la novel·la.»


Pàgina


© Edicions Bromera, 2008