Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XII Premi de Poesia Ibn Jafadja


Obra guanyadora
A la intempèrie

Josep Ballester



Josep Ballester

DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi)

L'autor

Josep Ballester (Alzira, 1961) és escriptor i catedràtic del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València. Amb una trajectòria literària consolidada i plena de reconeixements, ha conreat la poesia, l’assaig i la novel·la. La seua obra ha estat traduïda a l’anglés, el txec, l’hongarés, el castellà, el francés o el xinés. Entre altres reconeixements, ha rebut l’Ausiàs March, el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, el Premi Ciutat de València, el Ciutat de Palma de Mallorca o el Premi de la Generalitat Valenciana al millor llibre editat.

 

En 2009, va obtindre el Premi Ciutat d’Alzira de Novel·la per El col·leccionista de fades i va ser finalista del Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, en els Premis Ciutat d’Alzira 2016.


L’obra

A la intempèrie és una reflexió des de diversos punts de vista i un intent de dibuixar un mapa personal de les sendes de la vida. Els éssers humans estem sempre a la intempèrie, sovint ho oblidem. Som un vaixell sense rumb, empés per ràfegues de vent sobtades i inclements, que anem de naufragi en naufragi. Aquesta obra és, en definitiva, un intent de perfilar cartografies viscudes contra l’oblit.

 


Declaracions de l'autor

«És una gran satisfacció guanyar aquest premi de prestigi i poder traure a la llum aquell treball poètic.»

«És el final d’un trajecte llarg, de molts anys. Primer, la reflexió, i el procés d’escriptura, ben a poc a poc. Ara culmina amb el reconeixement del jurat i la consegüent edició.»

 


© Edicions Bromera, 2017