Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat


Obra guanyadora
Nanuq

Toni Cabo



Toni Cabo
DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi)

L'autor

Toni Cabo (Alfara de l’Horta, 1965)és il·lustrador de més d’una trentena de llibres de narrativa infantil i juvenil. Treballa per a les editorials més conegudes del país i ha participat en diverses exposicions col·lectives d’il·lustració. Vinculat des dels seus inicis a les revistes infantils en català Camacuc, Tretzevents, Esquitx o Piu-Piu, és autor i guionista de les conegudes historietes de Boro, Moro i Puromoro, premiades com a Millor Còmic del 2015.

 


L’obra

Nanuq, que en la llengua dels inuits vol dir ‘ós polar’, és una criatura menuda que ben prompte, i sense desitjar-ho ni esperar-ho, es queda sola davant la immensitat d’aquell horitzó tan extens i blanc. Empentat per les circumstàncies, es veu obligat a iniciar un viatge no sap ben bé cap a on. El seu equipatge és una maleta que amaga a l’interior allò que més s’estima. Els obstacles, però, només han fet que començar, ja que Nanuq perdrà també el seu xicotet tresor. Decidit a recuperar el que més s’estima, continuarà una aventura que sorprendrà els lectors amb un desenllaç del tot inesperat.

Un àlbum que promou el gust per la lectura i l’adquisició de valors ètics i socials, amb un èmfasi especial en el respecte al medi ambient i la natura.

 


Declaracions de l'autor

«L’obra és una reflexió sobre la vàlua i estima d’un mateix. El respecte als altres, la natura, els animals, les persones, nosaltres mateixos, etc. Mai arribarem a ser millors persones fins que no descobrim el fet de valorar-nos a nosaltres mateixos i als altres com a éssers únics i estimables».

«Rebre aquest I Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat és per a mi un honor i comporta una gran emoció, pel que significa d’homenatge a l’il·lustrador Enric Solbes».

«Aquest reconeixement del meu llibre il·lustrat suposa per a mi, sense dubte, una gran dosi d’energia i de ganes de seguir treballant en el que més estime».

 


© Edicions Bromera, 2016