Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja

VIII Premi de Poesia
Ibn Jafadja


Obra guanyadora
 
Metralla esparsa

Antoni DefezAntoni Defez

DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi, 416 Kb)

L'autor

Antoni Defez (València, 1958) és doctor en Filosofia per la Universitat de València i, des del 1994, professor a la Universitat de Girona. En la seua obra poètica, que ha rebut nombrosos guardons, trobem els títols Pas insomne (Premi Manuel Rodríguez Martínez), Els haikus de Ciutat Vella (Premi Roís de Corella Ciutat de València), La fam del guepard (Premi de Poesia Les Talúries), L’arc de la mirada (Premi de Poesia Benvingut Oliver) i Incert moviment (Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot).

A més, també ha publicat els assajos Música i sentit. El cas Wittgenstein, Realisme i nació (Premi d’Assaig Joan Fuster) i Assumptes pendents. Set qüestions filosòfiques d’avui (Premi Càtedra Blasco).

Amb Metralla esparsa ha guanyat el VIII Premi de Poesia Ibn Jafadja.


L'obra

Sé com rebentaré, quin serà el meu final.

Quan i on, ho desconec,

però em faré el distret.

 

Com el caribú que s’enfonsa en la tundra,

com la fruita caiguda de l’arbre

                        la nit passada.

 

Sense rompre el silenci dels dies de fred.

 

Només terra remoguda

            que desfaran les pluges.


Declaracions d'Antoni Defez

«Metralla esparsa és un intent, de vegades no exempt d’ironia, de reconstruir aquests bocins d’un mateix, aquesta metralla esparsa, en què va convertint-se amb els anys l’existència de cadascú: els fets viscuts, l’incert avenir, el desconcertant present.»

«Guanyar l’Ibn Jafadja és una gran satisfacció, i no sols per la importància del premi i la qualitat d’Edicions Bromera, sinó també pel fet que els Premis Ciutat d’Alzira són ja, i esperem que continuen sent-ho durant molts anys, una fita irrenunciable de la nostra cultura i una mostra del dinamisme literari i intel·lectual de què som capaços els valencians.»
 © Edicions Bromera, 2013