Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

XVIII Premi de Narrativa Infantil
Vicent Silvestre

Obra guanyadora
 
El guàrdia
dels cinc secrets


David Navalón
Bernabeu



David Navalón Bernabeu

DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi, 392 Kb)

L'autor

David Navalón Bernabeu (Albaida, 1978) és mestre d’Audició i Llenguatge al CEIP San Jaime d’Onil. Fa deu anys que treballa en el món de l’ensenyament i ha publicat diversos articles de caire pedagògic en revistes especialitzades. El guardià dels cinc secrets és la seua primera obra literària, amb la qual ha guanyat el XVIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.


L'obra

Albert és un xiquet de ciutat que prefereix Internet i estar enganxat al mòbil abans que passejar pel camp. Però quan els seus pares decideixen fer un viatge a soles, haurà de quedar-se al poble amb el seu iaio sense cap tipus de tecnologia. Aquest inconvenient aparent li permetrà, en canvi, conéixer tot un món desconegut per a ell. Amb la companyia del iaio, recorrerà el Benicadell i anirà descobrint les llegendes que s’hi amaguen, convertint-se així en el guardià dels seus secrets.

L’estima per la natura i la cultura popular es barregen amb llegendes i personatges misteriosos en un llibre que permetrà als més joves acostar-se a una part del nostre patrimoni.
 


Declaracions de David Navalón Bernabeu

«El guardià dels cinc secrets va nàixer a les aules de la meua escola. Durant les hores d’animació lectora i tractant d’encendre a l’interior dels meus alumnes la llumeta de la fantasia i la imaginació amb rondalles, contes i històries, va anar apareixent el que uns anys després és un llibre amb una història que ja coneixen i aproven molts dels meus alumnes.»

«Amb aquest llibre pretenia unir dues de les meues aficions: el senderisme i la literatura. Volia crear un llibre amb secrets, pistes, natura, aventura, que permetera al lector dur a terme in situ la mateixa aventura que el protagonista del llibre pas a pas. I crec que ho he aconseguit.»

«Que amb el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre se m’haja concedit l’honor de contribuir a estendre la riquesa de la nostra llengua, la bellesa de les nostres terres, i a col·laborar per tal que els infants no es facen adults tan prompte i es permeten imaginar i somiar un poc més, em fa sentir molt orgullós.»
 

 


© Edicions Bromera, 2013