Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre

XVII Premi de Narrativa Infantil
Vicent Silvestre

Obra guanyadora
 
El dia que en Gluck va arribar a la Terra

Jordi Sierra i Fabra


Jordi Sierra i Fabra

DESCÀRREGA

(JPG, RGB, 300 dpi, 392 Kb)

L'autor

Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels autors més llegits a l’Estat espanyol i Llatinoamèrica. Les seues obres s’han traduït a 25 llengües i ha venut més de deu milions de llibres. Rodamón incansable, expert en música i escriptor polifacètic, ha guanyat els premis literaris més prestigiosos. Des del 2004 funciona el seu gran projecte, la Fundació Jordi Sierra i Fabra, que concedeix el Premio Jordi Sierra i Fabra de Literatura para Jóvenes. Ha estat candidat al Premi Andersen i guanyador del Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del ‘Cervantes Chico’, entre molts altres.

En Bromera ha publicat Somnis trencats, Els focs de la memòria, Solituds de l’Anna i El somriure del diable, per a joves, i L’escola, per a primers lectors. Més informació: www.sierraifabra.com.

Amb El dia que en Gluck va arribar a la Terra ha guanyat el XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.
 


L'obra

El dia que en Gluck va arribar a la Terra ens presenta a Steve a punt de morir atropellat per uns lladres, ja que aquest xic de 12 anys és l’únic que ha presenciat el robatori d’una joieria i els criminals no volen deixar testimonis.  Sorprenentment, salva la vida gràcies a una enlluernadora llum blanca eixida d’un contenidor, la qual alça el cotxe dels lladres un parell de metres per damunt del seu cap. Aquesta història resulta increïble per a la policia, i encara més quan el jove conta que del contenidor apareix un ésser de color verd amb antenes. Quan torna a casa es troba cara a cara amb l’explicació: Gluck, un simpàtic extraterrestre, boig per les pomes. S’ha enfadat amb son pare i li ha agafat la nau espacial, però ara s’ha quedat sense energia per a tornar a casa. Prompte es fan amics i entre els dos intentaran solucionar el problema de Gluck sense saber que aquesta amistat canviarà per complet no només la vida de Steve, sinó –anys després– també la de moltes altres persones.

Jordi Sierra i Fabra ha creat una història divertida amb un ritme narratiu ben àgil, ple de referències cinematogràfiques, musicals i literàries amb les quals l’autor sap guanyar la complicitat dels lectors més joves.

 


Declaracions de Jordi Sierra i Fabra

«Fa 5 anys, quan vaig guanyar el Premi Juvenil a la fastuosa nit d’Alzira, vaig dir que repetiria, i això ha estat realitat enguany. Tenia l’estatueta solitària i res millor que donar-li un germanet.»

«Aquest 2012, en acabar d’escriure El dia que en Gluck va arribar a la Terra, vaig pensar que era l'obra adequada per repetir. Estic content d’haver encertat. I espero que no sigui l’última vegada, que a fi de comptes el premis en són 7 i el viatge fins Alzira és deliciós.»
 


 


© Edicions Bromera, 2012