Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General

Premis Ciutat d'Alzira 2007 - Jesús Purroy - EDICIONS BROMERA

XIII Premi Europeu de Divulgació Científica
Estudi General

Obra guanyadora

Tot el que cal saber per a saber-ho tot.

Una passejada desenfadada pels fonaments del coneixement científic

Jesús PurroyObra finalista
 
El mundo es un pañuelo y
otros ensayos científicos

Bartolo LuqueJesús Purroy


(JPG, 300 dpi 364 Kb)

Jesús Purroy

Jesús Purroy (Barcelona, 1970) és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. Ha fet recerca en malalties humanes de base genètica i en neurociència, en empreses i universitats de Londres, New Jersey, Miami i Barcelona. Des de la publicació de La era del genoma (Salvat, 2001) compagina la recerca amb la divulgació.

Ha col·laborat en Mètode i en altres revistes d’humanitats, ha organitzat sessions sobre bioètica, ha traduït llibres especialitzats i ha fet conferències per a públics diversos. Actualment és gestor de projectes a l’Àrea Científica del Parc Científic de Barcelona. Compagina aquesta activitat amb altres encaminades a la divulgació de la ciència.


Tot el que cal saber per a saber-ho tot.
Una passejada desenfadada pels fonaments del
coneixement científic

Vivim envoltats pels resultats dels avenços científics i tecnològics, però coneixem molt poc sobre el funcionament de la ciència. En aquest llibre breu, escrit en un llenguatge amè i senzill, s’aborden precisament aquestes qüestions: què és la ciència?, quins mètodes s’empren per a obtenir nous coneixements?, quins són els procediments per a comunicar-los?

Però també es parla de situacions quotidianes que qualsevol lector podrà reconèixer, en què ens enfrontem a afirmacions importants referents al nostre dia a dia –sobre medicina, alimentació, medi ambient i altres– i hem de decidir si són fiables: hi ha relació entre l’autisme i la vacuna triple vírica?, és cert que el menjar ecològic en les escoles millora el comportament dels alumnes?, els aliments transgènics podrien tenir un impacte negatiu sobre els ecosistemes i els humans?


Declaracions de Jesús Purroy

«L’origen d’aquest llibre és una percepció, potser errònia, del fet que molta gent no té una idea gaire clara de què és la ciència, com es fa, què se’n pot esperar, quins en són els límits i quins avantatges ofereix sobre altres sistemes d’anàlisi del món que ens envolta. Aquest malentès és la base de la desconfiança que generen el progrés científic i les seves aplicacions tècniques.»

«En aquest llibre he intentat presentar, de manera assequible, les principals característiques de la ciència per a totes aquelles persones que vulguin acostar-se a aquesta activitat humana tan propera i, alhora, tan hermètica.»

«Aquest premi reconeix una part inseparable de la meva carrera com a científic. Dins la valoració de l’activitat d’un científic, la comunicació és més aviat un llast que un valor, però considero que és un deure que tenim amb la societat. La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira obren, amb aquesta convocatòria, un espai de diàleg entre els científics i la resta de la societat.»

 


Veredictes PLCA 2001Pàgina


© Edicions Bromera, 2007