Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XV Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil

Premis Ciutat d'Alzira 2010 - Josep Millo - EDICIONS BROMERA



Obra guanyadora
El verí de la cobra
Josep Millo
 
 


Josep Millo

 

(JPG, RGB, 300 dpi, 524 Kb)

Josep Millo

Josep Millo (l’Alcúdia, 1946) és autor de tres novel·les juvenils: Viatge a Illa Gran, L’enigma dels prismàtics (Premi Ciutat de Torrent) i La mort espera a Varsòvia, finalista del Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil (Bromera, 2003) i  Premi Samaruc. Ha escrit també Abdul i l’espasa dels Montagut, un relat il·lustrat de temàtica històrica. Ha conreat també la poesia (Balada a un canvi d’estació) i la narració infantil (Les cigonyes venien de París).

El verí de la cobra

 

Els protagonistes del relat, Àngels i el seu fill adolescent Raspa, viatgen a Egipte per acomplir el somni d’ella de visitar el país del qual és una enamorada. Durant la visita a la Vall dels Reis, Àngels troba una íntima companya de carrera que ara treballa d’assessora en els museus més importants d’Europa. Després d’acomiadar-se, la professora i Raspa visiten la botiga de souvenirs de Naghib, un comerciant que fa servir el negoci per a tapar el tràfic il·legal d’antiguitats. Àngels hi adquireix una peça magnífica protegida per un estoig de fusta. El que no sospita és que en un departament secret de la capsa hi ha una cobra d’or, una autèntica joia mil·lenària que li ha endossat Naghib davant la imminència d’un registre policial. Una peça valuosíssima la destinatària de la qual és precisament la seua antiga companya, que en realitat és també una traficant d’antiguitats. A partir d’aquest moment, els afanys dels farsants per recuperar la cobra posen en perill la vida de Raspa, d’Àngels i del seu marit, que s’hi ha unit. Sort que comptaran amb l’ajuda d’un inspector de policia que prepararà l’encontre d’Àngels i la seua amiga a l’Old Cataract –escenari de  Mort al Nil, la cèlebre  novel·la d’Agatha Christie–. Els esdeveniments que hi seguiran, menen a un desenllaç trepidant i del tot inesperat.


Declaracions de Josep Millo

«Guanyar el Premi Bancaixa ha sigut una joia i una satisfacció difícil d’explicar per diversos motius. El primer dels quals podria ser el prestigi del premi en si mateix; ara per ara, el més important de la narrativa juvenil. Però també per la qualitat dels autors i autores que m’han precedit en guanyar aquest guardó. Tot això, unit al marc del Premis Ciutat d’Alzira i a la marca Bromera, fa que aquest premi em faça sentir una de goig i d’agraïment als membres del jurat».