Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

XII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira

XII Premi de Novela Ciutat d'Alzira 2000 - EDICIONS BROMERA

plcalz.jpg (15452 bytes)

Foto guanyadora 8,5x9 cm, a 250 dpi, color, format JPG (168 kb) 
 

XII Premi de Novel·la
Ciutat d'Alzira

Guanyadora amb la novel·la
Malson

premi1.gif (4976 bytes)

Pàgina anterior

ARGUMENT

La narració s’inicia en el moment en què Irene, una dona madura i vídua, es casa amb Valerià, el mateix amor de joventut que molts anys abans l’havia abandonada sense cap explicació i que s’havia exilitat a França. Irene desconeix encara les raons d’aquella fugida precipitada, i a poc a poc va descobrint que el seu marit li amaga molts aspectes del seu passat i que res és el que semblava. Valerià pateix un infart que el fa entrar en un coma irreversible. Aquesta càrrega, i els dubtes que l’arrosseguen, l’empenyen a prendre una determinació dràstica.


Malson és una novel·la d’intriga psicològica que travessa tres etapes de la vida d’una dona que arrossega, des de l’adolescència, una gran passió amorosa que, per circumstàncies de la vida, no culmina fins molts anys després. Aleshores, però, ja no és capaç de distingir si realment perdura en ella la passió o si aquesta s’ha convertit, en el transcurs dels anys i les absències, en una obsessió, una dèria o, fins i tot, en un repte amb ella mateixa. En aquesta novel·la són tan importants les situacions que organitzen l’esquema espaciotemporal com la percepció de les mateixes pels protagonistes de l’acció. Passions i obsessions, il·lusió i realitat es confonen en la vida d’uns personatges abocats a compartir la seua soledat en la força inevitable del destí.


CURRÍCULUM

ÀNGELS MORENO (Gandia, la Safor, 1939) ha desenvolupat una llarga carrera professional en el camp de la publicitat i la comunicació. Ha publicat els llibres D’ahir (1991) i Potser a setembre, amb el qual quedà finalista del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 1993. Ha estat columnista del diari Levante i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Gandia. Assagista ocasional i narradora vocacional, aquesta és la segona novel·la que publica.


DECLARACIONS D'ÀNGELS MORENO

«M’agrada fabular i contar històries, i aquest era l’únic objectiu de la novel·la. Malson no conté cap missatge subliminar. El personatge de Salima l’he recreat a partir d’una adolescent que vaig conéixer personalment i que, des de el primer moment, em va inspirar aquest relat. La resta són personatges i situacions que es donen cada dia en la realitat i que únicament cal observar per a anar descobrint-los.»