Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

"Napalm" aconsegueix el premi Millor Novel·la VLC Negra 2018

15 de Maig de 2018

 

Napalm, de Jordi Colonques i Joan Canela, ha estat nomenada Millor Novel·la VLC Negra 2018 gràcies als vots dels internautes que han decidit que aquest relat és la millor novel·la negra publicada en valencià al llarg del darrer any. El guardó va ser lliurat el 12 de maig durant la clausura del festival VLC Negra pel que enguany han passat vora 11.000 assistents.

L’obra ha estat descrita com una “mascletà literària” i com una “venjança poètica” amb tocs d’estètica punk i underground, seguint la millor tradició del realisme brut. Amb escenes molt localitzades als barris de Benimaclet, Orriols i el Cabanyal, el text retrata diversos personatges marginals amb el teló de fons de la crema massiva de vehicles als carrers d’aquests barris.

València. L’estiu s’ha iniciat prematurament a les acaballes de la primavera i la ciutat bull. Una galeria de personatges diferents, aparentment inconnexos, tracten de sobreviure a una misèria quotidiana que massa vegades és molt anterior a la crisi: són els desheretats del sistema. Alhora, la policia s’esforça a descobrir els autors dels massius incendis de cotxes que colpegen els diferents barris des de fa dies. Sense cap mòbil aparent, però amb un alt grau de complexitat, els investigadors estan totalment desorientats. A un ritme trepidant, en només una setmana les peces comencen a encaixar. Els cotxes no són sinó un entrenament. Alguna cosa molt grossa està a punt d’esclatar a la ciutat i les conseqüències poden ser terribles.

Joan Canela (Barcelona, 1974) és periodista. Ha treballat com a corresponsal i ha col·laborat amb diferents mitjans escrits i digitals. Des del 2010, és editor a l’Observatori Crític de Mitjans, Mèdia.cat. Actualment, és redactor al Diari Jornada.

Jordi Colonques (Vila-real, 1976) és escriptor i il·lustrador. És autor de diferents obres tant per al públic infantil i juvenil com per a adults.

Napalm és la primera novel·la per a ambdós escrita conjuntament. L’obra ha sigut reconeguda com a finalista del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.