Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Vicent Sanhermelando guanya el III Premi de Narrativa Juvenil «Vila de Teulada»

25 d'Octubre de 2018

Estic insuportable, i què?, de Vicent Sanhermelando, és l’obra guanyadora del III Premi de Narrativa Juvenil «Vila de Teulada». Aquest original és el que ha merescut els 3.500 euros amb què l’Ajuntament de Teulada dota el guardó. La novel·la es publicarà al novembre en la col·lecció «Espurna» d’Edicions Bromera.

El jurat, integrat per Carol Borràs, Jovi Lozano-Seser, Leandro Sagristà, Jaume Buigues –secretari– i Carlos Linares –president–, ha explicat que la novel·la constitueix una proposta molt atractiva per a entendre l’univers dels joves sense deixar de banda la realitat més pròxima.

Sergi, el jove protagonista d’aquesta novel·la, no està passant per un bon moment. No només s’enfronta a l’assetjament escolar, sinó que acabarà actuant com a assetjador amb aquells que li semblen més dèbils.

Tot començarà amb el desnonament de la seua família que, a causa de la crisi econòmica,  passarà de viure en un xalet benestant a fer-ho en un pis vell del centre de València, i amb les dificultats de Sergi per a adaptar-se a aquest canvi en la seua vida. A poc a poc, el jove passarà de l’absolut recel i desconfiança de tot el que l’envolta a l’acceptació de la realitat i a la reafirmació del seu caràcter i de la seua personalitat. 

Vicent Sanhermelando (Alboraia, 1957) compagina la tasca docent amb l’escriptura. La seva vocació literària va ser tardana i s’inicià amb relats curts, alguns d’ells reconeguts amb diferents premis. És autor de les obres juvenils El diari del pare i Un pont sense baranes. Amb Esperant la lluna plena va guanyar el XVIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil.