Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Jornades Culturals PLCA 2018

17 d'Octubre de 2018

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira es van posar en marxa l’any 1989 amb la primera edició del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Des d’aleshores, el certamen ha anat creixent any rere any: l’any 1995 es va incorporar el Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General; el 1996 es van sumar el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre; tres anys després, s’hi va afegir el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta; el 2006 arribaren el Premi de Poesia Ibn Hafaja i el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca; i, per últim, el 2016 es va crear el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna.

Per això, enguany hem volgut dedicar aquestes jornades culturals al trenta aniversari dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, una cita que ha contribuït a la difusió de la nostra literatura arreu del territori. Així, gràcies a les diverses jornades que conformen aquest programa, fem un repàs del paper de les dones en la nostra música i també de l’evolució de la nostra literatura al llarg d’aquestes tres dècades; analitzem el paper que exerceixen les ciutats com a generadores de cultura i, finalment, encarem el futur i ens plantegem els riscos i les oportunitats que ens presenten les xarxes socials i les noves tecnologies com a eines per a difondre la cultura prenent com a base L’imperi de les dades, treball guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2017. A més a més, enguany els hostalers i els comerços d’Alzira també s’han sumat a la celebració del 30 aniversari dels PLCA, aportant el seu gra d’arena per integrar aquesta fita en la vida dels alzirenys i alzirenyes a través de campanyes consistents en rutes literàries d’aparadors comercials, menús literaris especials als restaurants i bosses de tela i llibres de regal per als clients.

Per últim, en aquesta ocasió dediquem també l’exposició que acompanya les jornades culturals a aquest aniversari mitjançant un recorregut en imatges pel que han suposat aquests trenta anys de literatura en valencià.

Aquestes jornades són gratuïtes i estan obertes a qualsevol persona interessada.

Les jornades culturals entorn dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira també inclouen altres activitats complementàries, com ara teatre, exposicions o rutes culturals.

Trobareu el programa complet de les Jornades Culturals PLCA ací.