Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Argila i calç

PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA

Amina és una dels milers de dones djiboutianes que ha patit en carn pròpia la infibulació femenina: un tipus d’ablació en la qual s’extirpen el clítoris i els llavis majors i menors i es cus la vagina. Per si fora poc, després de l’operació és violada i queda prenyada. Decidida a fugir cap a França, on pensa que les dones tenen els mateixos drets que els homes, inicia un viatge en què travessarà tota Àfrica.

Les vicissituds de la vida la portaran a treballar per a Blanca Miralles, una dona major que necessita ajuda a la llar i que, en un primer moment, no se sent massa còmoda. A poc a poc, entre les dos sorgirà una relació molt especial.

En Argila i calç, Elvira Cambrils ens transporta, amb una escriptura delicada i poètica, a un món dur i inclement, però d’una bellesa feridora, amb uns personatges que ens quedaran per sempre en la memòria.


Autoria: Elvira Cambrils
Núm. col·lecció: 349
Edat: A partir de 16 anys
Pàgines: 224
ISBN: 9788413585970
Format: 15 x 23,2 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Elvira Cambrils

Elvira Cambrils (Pego, 1955), llicenciada en Filosofia per la Universitat de València,[nbsp] exerceix la docència en distints instituts del País Valencià al temps que participa en iniciatives de caràcter cultural. L'interés per l'activitat literària roman latent fins que l'any 2000 enceta un diari arran d'un viatge pel mezzogiorno italià i Sicília, rere les petjades d'Ulisses, i descobreix l'escriptura dietarística com a eina d'aprenentatge vital i literari, raó per la qual segueix amb ella fins a l'actualitat. A més, les anotacions dels vint-i-tres dies d'aquell viatge li serveixen de base per a una sèrie de relats, entesos com a exercicis de narrativa breu, alguns del quals acaben formant part del llibre Mira'm, Amor (Bromera, 2007). També ha publicat la novel·la El bes de l'aigua.