Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Les puces

Premi Ciutat de València de Narrativa 2022

Les puces són paràsits que s’alimenten de la sang dels seus hostes, per als burgesos, els jornalers són com puces, però qui són en realitat les puces? Una novel·la sobre la voluntat de superar-se i sobre el poder de la literatura i la cultura com a trampolí per a l’ascens social.

Quan la teua vida no té quasi valor, estàs abocat a convertir-te en un paràsit per voler eixir del bassal on vius per la teua condició marginal dins la societat. Les puces són paràsits que s’alimenten de la sang dels seus hostes i en el segle XIX, llauradors, prostitutes o serventes, com Nofre, Elena i Sabel, esdevenen puces per poder sobreviure. Les circumstàncies els reuneixen a tots tres a València esperonats per la necessitat de millorar. Són temps convulsos, Nofre i Elena arribaran a la capital fugint de la seua condició. Allà l’atzar els juntarà amb Sabel, que, amb l’ajuda dels nous companys, trobarà la seua oportunitat per tornar a agafar les regnes del seu futur.

Les puces és una novel·la sobre segones oportunitats, on la literatura i la cultura tindran un paper cabdal en la millora social i vital d’uns personatges que tractaran amb Teodor Llorente, Constantí Llombart o Manuela Agnés Rausell.

 

Autoria: Manel Hurtado
Núm. col·lecció: 345
Edat: Des de 18 fins a 99 anys
Pàgines: 256
ISBN: 9788413584850
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: Rústica

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Manel Hurtado

Manel Hurtado Juan (Bonrepòs i Mirambell, l’Horta Nord, 1971). Format en imatge i so, estudia, escriptura del guió cinematogràfic i realització, tot i que es dedica a portar el negoci familiar. A més, ha format part de diversos grups musicals, com ara Fil d’Aram, Riusec o No-Frosth. També ha col·laborat amb el cantautor Paco Muñoz. La novel·la Una vida llogada va ser la seua primera incursió en la narrativa, a la qual van seguir una segona novel·la, Elegia vora mar, un poemari, Conjectures, consideracions i altres reguinys i una tercera novel·la, Clepsidra. En la revista Plaerdemavida, de l’Associació Cultural Macarella, publica trimestralment una sèrie de microrelats sota el nom de Vocabulari de guillats. Ha guanyat el Premi Francesc Bru de narrativa Vila de Canals 2022