Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

D'un silenci antic i molt llarg

Premi Antoni Bru d’Elx

L’escriptor alginetí Urbà Lozano ens sorprén amb una novel·la històrica sobre l’impacte que va tindre la Guerra Civil en la província de València.

D’un silenci antic i molt llarg és la crònica de dues nissagues d’Alginet marcades profundament per la Guerra Civil. D’una banda, la família de Sabin, procedent del País Basc, que arriba com a cap de secció de la fàbrica d’armes del bàndol republicà establerta al poble. De l’altra, la de Santiago, un seminarista obligat a fugir per por a les represàlies. Dues trames argumentals que s’aniran descabdellant i entrecreuant amb el rerefons d’un enfrontament bèl·lic que va afectar els qui el van viure, però també els descendents, fins a la quarta generació.

Una novel·la que recorre el segle XX fins a arribar als nostres dies, resseguint els passos de dues famílies marcades per les seqüeles d’uns esdeveniments cabdals. Amb un llenguatge acurat i atractiu, sense deixar de banda el rigor històric, Urbà Lozano ens sorprén amb una novel·la històrica que ha estat guardonada amb el Premi Antoni Bru d’Elx.

«Cadascun fa la guerra pel seu compte, en sentit literal. Sabin considera que no són més que aficionats que juguen a fer de soldat sense saber-ne. Soldats de plom. Soldats que reben plom, més aviat. Carn de canó, que a Ascaso li feren la pell a Barcelona el primer dia que hi hagué brega de veritat, i a Durruti l'ajusticiaren al poc a Madrid en circumstàncies bastant tèrboles. »

Autoria: Urbà Lozano
Núm. col·lecció: 346
Edat: Des de 18 fins a 99 anys
Pàgines: 264
ISBN: 9788413584928
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Oreto Cruzà

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Urbà Lozano

Urbà Lozano (Alginet, 1967) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i es dedica a l’ensenyament en Educació Secundària, a més de a l’escriptura. Les seues obres més importants són el recull de contes Femení singular (Premi Vila de Teulada de Narrativa Curta) i les novel·les Plagis (Premi Constantí Llombart de Narrativa), La trampa del desig (Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira) i Vindrà la mort i tindrà els teus ulls (Premi Enric Valor de Novel·la)