Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

El món comença

XXXIII PREMI DE NOVEL·LA CIUTAT D'ALZIRA

Aquesta és la novel·la més madura de Marià Veloy, un exercici d'estil ple de matisos, amb què se'ns parla sobre Barcelona i la figura de Toreski. L'obra és una declaració d'amor a la ciutat i a la seva història. És també una novel·la irònica, a estones fosca i sempre lluminosa, sobre la paternitat i la pèrdua.

Al carrer Casp de Barcelona hi ha Ràdio Barcelona, fundada en 1924. A dins, hi ha l’estudi Toreski, dedicat a Josep Torres i Vilata, que es va fer famós gràcies als diàlegs que mantenia amb el Míliu, una veu infantil que reflectia la realitat social de l’època. Tot això ja ho sap el protagonista d’aquesta novel·la, en Pequod, quan cau a les seves mans una biografia d’en Toreski. Però en aquell llibre descobreix la peripècia americana de l’artista, com a cantant, transformista i ventríloc. I, a poc a poc, ens adonem que en Pequod −un home jove de la Barcelona actual− estableix un vincle amb en Toreski que té com a punt central l’experiència de la paternitat i de la pèrdua.

El món comença és una novel·la plena d’una ironia suau, a estones fosca i sempre lluminosa. Parla de Toresky i de Barcelona, però també d’en Pequod i la seva família. En última instància, és una obra sobre la mirada que es resdescobreix a ella mateixa, i que es renova amb l’esperança pròpia dels ulls d’un infant. 

«Primer matí, últim matí. El món comença”. Aleshores aquelles paraules eren un cant de vida. Ara, un cant de resistència.»

Autoria: Marià Veloy
Núm. col·lecció: 327
Edat: Des de 16 fins a 100 anys
Pàgines: 336
ISBN: 9788413582757
Format: 15 x 23,2 cm
Enquadernació: Rústica
Coberta: Pérez de Rozas / Arxiu fotogràfic de Barcelona

Enviament gratuït a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Marià Veloy

Marià Veloy (Barcelona, 1978) és llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona, encara que fa més d’una dècada que treballa com a escriptor. És autor de diverses novel·les, obres de no ficció i llibres infantils de divulgació sobre figures destacades en els camps de la pintura, la música, la literatura... Contra els homes d’acció és la seua primera obra publicada a Més Llibres.