Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Tres poetes del Segle d’Or

L’amor és protagonista dels versos que reuneix aquesta antologia, la qual ens descobreix l’obra més significativa dels tres poetes més importants del Segle d’Or valencià. El recorregut s’inicia amb el cavaller Jordi de Sant Jordi, hereu de la poesia trobadoresca que camina cap a la modernitat parlant-nos del seu jo més íntim; continua amb ­Ausiàs March, el pus extrem amador, qui reinventa la poesia amorosa i esdevé el poeta més important de tots els temps en la nostra llengua, i culmina amb l’estil de Joan Roís de Corella, la grandiloqüència del qual posa un punt i a part brillant a aquesta centúria clau.

Tres poetes del Segle d’Or recopila i fa entenedors als lectors del segle xxi els versos més reeixits dels poetes més grans que ha tingut l’amor, fruit de l’esplendorós segle xv valencià.

Autoria: Jordi de Sant Jordi, Ausiàs March, Joan Roís de Corella
Núm. col·lecció: 75
Pàgines: 216
ISBN: 9788490262405
Format: 13 x 20,5 cm
Coberta: Carles Barrios

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Jordi de Sant Jordi

Jordi de Sant Jordi està considerat un dels autors més importants de la lírica catalana. Va nàixer al Regne de València al voltant del 1399 i el 1400. Va ser escriptor i cavaller. L’any 1416 va viatjar al regne de França per encàrrec del monarca i, més tard, va participar en missions comercials entre Sicília i Aragó. De la seua obra es conserven díhuit poemes, entre els quals destaquen Desert d’amics, Estramps, Los enuigs i Crida a les dones.

Ausiàs March

Ausiàs March (València, 1397-1459) és una figura cabdal de la poesia europea del seu temps, amb una importància i un impacte comparables només als que havia representat cent cinquanta anys abans Ramon Llull. La seua obra, que comportà un canvi d'orientació en la poesia lírica i també una modernització de la llengua poètica, va ser admirada, traduïda, imitada i copiada, entre altres, pels principals poetes del segle d'or castellà (el marqués de Santillana, Garcilaso Boscà, el Brocense, Quevedo, etc.). El conjunt de l'obra poètica ausiasmarquiana, de la qual ens han arribat deu mil versos agrupats en cent vint-i-vuit poemes, abraça principalment tres temàtiques: l'amor, el problema ètic i la relació amb Déu.

Joan Roís de Corella

Joan Roís de Corella (Gandia, 1435 - València, 1497) va ser un poeta, cavaller i sacerdot valencià de segle XV. En el seu llegat literari, tant en prosa com en vers, es troben obres de temàtica religiosa, amatòria i d'altres temes, i es poden percebre els indicis de la cultura i l’erudició del renaixement.