Bromera utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entenem que ho acceptes.

Ella i màquina

Premi Eduard Escalante de Teatre de l’Ajuntament de València.

Una obra de teatre sobre la relació entre les persones i les noves tecnologies amb què incorporem Sergi Belbel, figura clau del teatre català contemporani, al catàleg de Bromera.

Ella és una dona de mitjana edat, amb les mateixes preocupacions i inquietuds que qualsevol de nosaltres. En cada acte, assistim a un diàleg de la protagonista amb la gent del seu entorn i, a poc a poc, l’obra es desclou com una panoràmica de la societat contemporània: la relació amb la parella, amb els fills adolescents, amb els pares que es fan grans… I fins i tot amb màquina, la qual prendrà la paraula en un final tan inesperat com irònic.

Una història empoderadora, on Ella pren una actitud rebel davant la seua situació i decideix canviar la seua vida.

«Sergi Belbel és una de les figures clau per entendre l’evolució de la dramatúrgia catalana  contemporània així com la seva internacionalització. És un dels pocs autors que ha fet el salt reeixidament del teatre de text alternatiu al circuit comercial, tot i que després d’haver deixat la direcció del Teatre Nacional de Catalunya ha compaginat tots dos àmbits. El Sergi Belbel primerenc va assumir i explorar les premisses del drama postmodern per indagar en la subjectivitat pròpia de la postmodernitat, recorrent de manera habitual a la fragmentació, l’estetització i el joc amb el llenguatge, tret que serà una de les constants en la seva obra. Els seus textos han evolucionat d’aquesta fase experimental, minimalista i formalista dels anys vuitanta i començaments dels noranta fins a obres que assumeixen les formes del drama clàssic. En paraules de Belbel, el que sempre ha perseguit l’autor és l’expressió de l’«horror quotidià», tot experimentant amb la relació entre forma i contingut per aconseguir crear peces úniques. La projecció de la seva obra i la influència que aquesta ha tingut en les generacions posteriors fan que Belbel sigui un dels autors més decisius del teatre de text català de les acaballes del segle XX». Diputació de Barcelona.

Autoria: Sergi Belbel
Núm. col·lecció: 86
Edat: Des de 16 fins a 100 anys
Pàgines: 128
ISBN: 9788413582993
Format: 13
Enquadernació: Rústica
Coberta: Carles Barrios
Introducció: Enric Gallén

Enviament gratuït a partir de 15 euros a tota la península.
Temps estimat de lliurament: dos dies laborables.

Consulta ací la política de compra

Sergi Belbel

Sergi Belbel (Terrassa, 1963) és una de les figures clau del teatre contemporani, com a dramaturg, director i traductor. La seva trajectòria, amb una important perspectiva internacional, ha merescut guardons com ara el Premi Nacional de Literatura Dramàtica o el Premi Max. Ella i màquina és la seva primera obra en Bromera.