S’obri el termini per a presentar-se als Premis Literaris Ciutat d’Alzira

14-6-2017

L’Ajuntament d’Alzira ja ha fet públiques al web municipal les bases dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017. El termini de presentació finalitzarà el 12 de setembre i posteriorment es publicaran les llistes d’obres presentades en cada una de les modalitats en els webs de l’Ajuntament d’Alzira i d’Edicions Bromera.

 

Les bases publicades inclouen els requisits i els terminis, la dotació i els membres del jurat de cada una de les categories, fet que fa més evident el prestigi i la transparència d’aquest certamen. 

 

La d’enguany és la XXIX edició i es lliuraran 8 premis:


- XXIX Premi Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 €
- XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, dotat amb 12.000 €
- XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, dotat amb 16.000 €
- XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 3.000 €
- XIX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 €
- XII Premi de Poesia Ibn Jafadja, dotat amb 5.000 €
- XII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, dotat amb 5.000 €
- II Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, dotat amb 6.000 €

 

En total, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira tenen una dotació global fins als 72.000 euros, 500 euros més que a la passada edició. El certamen continua així guanyant cada vegada més rellevància social i cultural i atraient un elevat nombre de participants.

  

El veredicte dels premis es farà públic la nit del 10 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte en els casos del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 27 d’octubre– i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i el Premi Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna, que es comunicaran el 3 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant el sopar del 10 de novembre, en el qual els guanyadors rebran l’estatueta dissenyada per Manuel Boix.

 

El prestigi dels Premis Literaris ve avalat per l’aposta de les huit entitats patrocinadores –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Fundació Bancaixa, Edicions Bromera, la Mancomunitat de la Ribera Alta, el Centre Alzira-València de la UNED, Aigües de València i el Consorci Ribera-Valldigna– per aquests guardons. 

Cal destacar, a més, que pràcticament el 50% dels membres del jurat està format per dones, fet que remarca el compromís dels organitzadors amb la visibilitat i l’equiparació entre gèneres, amb la qual cosa s’inicia el camí cap a la paritat en edicions futures.

 

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira tenen com a objectiu el foment de la cultura en valencià a través de la literatura contemporània. Des dels seus inicis l’any 1989 amb el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, fins a arribar a les huit modalitats que el componen en l’actualitat, s’ha consolidat com un dels referents més importants dins dels certàmens literaris en la nostra llengua.

 

Aquest certamen no consisteix tan sols en el lliurament de premis literaris en les diferents modalitats, sinó que és tota una manifestació cultural que abasta des de conferències fins a tallers, cursos i representacions teatrals. Tot plegat compon el certamen: els Premis Literaris, el cicle de conferències i les jornades culturals.

 

Podeu descarregar les bases completes ací.

Tornar