Pierre Lemaitre, Vicent Borràs i Vicent Marco encapçalen les apostes de Bromera per al primer trimestre de 2018

23-1-2018

L’escriptor francés Pierre Lemaitre serà protagonista ja al febrer amb l’obra que el va convertir en un autor de referència en l’àmbit de la novel·la negra: Vestit de núvia, un thriller sobre l’assetjament, la venjança i l’amoralitat amb el segell inconfusible de l’autor. A més, ja podem anunciar la publicació d’Els colors de l’incendi, títol que constitueix la seqüela de la seua aclamada novel·la Ens veurem allà dalt, guardonada amb el Premi Goncourt i convertida en un autèntic fenomen editorial a França. Seguint l’estela del seu predecessor, aquest nou títol fusiona ficció i realitat, literatura popular i alta literatura en un còctel molt cinematogràfic d’humor, ràbia i compassió.


L’editorial valenciana també incorporarà al seu catàleg Què saps de Vidal Palau?, de Vicent Borràs, obra guanyadora del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2017. Es tracta d’un relat pel qual desfila un univers variat de personatges, alguns dels quals tenen un nom propi destacat en el panorama literari del segle XX i una presència inquietant en la trama, com Gabriel Ferrater i, sobretot, Manuel Vázquez Montalbán. Un altre autor valencià amb presència destacada a les novetats de Bromera és Vicent Marco, que analitza en clau d’humor els records d’infantesa de la generació de lectors nascuts entre 1975 i 1992.


D’altra banda, trobem dues novel·les a cavall entre la literatura d’adults i la literatura juvenil: Jo us salvaré a tots, d’Émilie Frèche, i L’estiu que vaig conèixer el Che, de Luigi Garlando, finalista del Premi Strega juvenil. El relat de Frèche combina els diaris íntims de tres figures –la protagonista, la mare i el pare– per a aprofundir en les arrels del reclutament jihadista. L’obra de Garlando, en canvi, uneix el present amb el passat, la Itàlia actual amb la biografia extraordinària del Che Guevara i, per damunt de tot, la vida d’un nét i el seu avi.


Quant a la literatura infantil, l’obra més esperada és el nou àlbum de Rocio Bonilla, Germans, un llibre fantàstic per a parlar de la relació d’amor-odi entre germans. Es tracta d’un relat molt original que es llig en ambdós sentits: si comencem la història en un sentit, descobrim per què tindre un germà és molest i també quins avantatges té; si la comencem en el sentit contrari, descobrim els inconvenients i les virtuts de tindre una germana. També per als lectors més menuts, Bromera incorpora a les seues prestatgeries Una casa per a Tom, de Leo Timmers, una història molt divertida sobre un gat que es perd i viu mil aventures abans d’aconseguir tornar a casa.


 

Ja en el segon trimestre de 2018, altres novetats destacables són La senyora Osmond, un relat històric sobre traïció, llibertat i independència de la mà del guardonat escriptor John Banville, i Llops amb pell de gos, d’Hervé Le Corre, una novel·la negra d’escriptura precisa que mantindrà els lectors enganxats a les pàgines.

Tornar