'El nen que va xatejar amb Jack Sparrow', guardonat amb el Premi Atrapallibres 2017

30-5-2017

La divertida novel·la de Francesc Puigpelat ha sigut la guanyadora en la categoria d’onze a dotze anys.

Hui s’han fet públics els resultats del Premi de Literatura Infantil Atrapallibres que cada any convoca el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. El jurat, compost per més de 6.500 infants i joves, ha escollit com a millor lectura en la categoria d’11-12 anys un títol de Bromera: El nen que va xatejar amb Jack Sparrow, de Francesc Puigpelat.  


Francesc Puigpelat ens ofereix una història utilitzant com a referents i font d’inspiració Jack Sparrow i Cyrano de Bergerac. Malgrat el que puga semblar, és una novel·la realista en la qual també trobarem assetjament escolar, un pare que marxa de casa i el context actual de crisi i precarietat laboral. La novel·la, a més, va estar guardonada amb el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

 

El primer que aprén Martí quan guanya un concurs per mantindre un xat amb l’actor Johnny Depp, protagonista de les seues pel·lícules preferides, les de Pirates del Carib, és que a Jack Sparrow cal dir-li sempre capità! Sí, sembla impossible que un xiquet de dotze anys puga conversar amb Jack Sparrow, però Martí ho va aconseguir i després d’això tot va canviar...


Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. És autor d’una vintena de llibres i la seua obra ha sigut reconeguda amb premis com el Joanot Martorell, el Josep Pla, el Carlemany o el Ciutat d’Alzira, que va rebre per El retorn de Macbeth, publicat per Bromera. Ha sigut redactor del diari El País i col·laborador d’El Periódico, La Vanguardia i l’Avui. També ha sigut guionista de ràdio i de televisió, i col·laborador en tertúlies de Catalunya Ràdio, Com Ràdio, RAC1 i altres mitjans.

 

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) convoca cada any el Premi de Literatura Infantil Atrapallibres amb el propòsit d’estimular en els infants la lectura. El “Jove Jurat”, compost per més de 6.500 xiquets i xiquetes, es constitueix al seu centre escolar, biblioteca o club de lectura, on defensen els seus candidats davant dels companys i, entre tots, decideixen el que consideren el millor llibre.


 

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dia 7 de juny a les 10.00 h a l’auditori de la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona (plaça Lesseps, s/n).

Tornar